Gin & tonic med citronmelisse-gin
Al den sommerregn har virkelig fået vores have til at eksplodere – med krydderurter, bær og grøntsager! For halvanden uge siden tog jeg et par håndfulde af vores meget gavmilde citronmelisse og brugte den til at lave en citronmelissse-gin. Jeg prøvede et lignende eksperiment tidligere på sommeren, hvor jeg ville lave en citronmelisse-sirup til en gin & tonic, men her forsvandt citronmelisse-smagen stort set ved opvarmningen. Klidmoster anbefalede mig, at jeg i stedet brugte citronmelissen i ginnen, så det skulle jeg naturligvis afprøve.
Citronmelisse-gin
15 g frisk citronmelisse
2 dl gin
Skyl citronmelissen og put den derefter i en blender sammen med ginnen. Blend det grundigt og hæld det i en beholder, som du sætter i køleskabet. Lad det trække et par dage. Smag på din citronmelisse-gin for at vurdere, om du synes, at den er kraftig nok. Jeg lod min stå, mens vi var på ferie, så den fik over en uge (det er også grunden til den kraftige farve).
Gin & tonic med citronmelisse-gin
4 cl citronmelisse-gin
6 cl tonic
evt. lidt citronsaft
citronmelisseblade
isterninger
Bland gin og tonic i et glas. Smag evt. til med citron. Fyld isterninger og citronmelisseblade i drinken og servér den med det samme.
Note: En ret frisk og ‘urtet’ drink. Meget spændende og et sjovt bud på en ny gin & tonic-variant.