Feta-trekanter

Feta-trekanter

I lørdags havde jeg besøg af Ninjaen, og da vi skulle noget meget vigtigt (hvilket inkluderede at holde zombiebestanden nede her i verden), så bestod frokosten af en hurtig anretning, så vi kunne komme i gang med de vigtige sager.

Feta-trekanter

De er så hurtige og lette at lave, at jeg ikke forstår, hvorfor jeg ikke laver det noget oftere. Det skyldes nok, at jeg aldrig har butterdej i huset, men jeg fandt for nylig et par ruller på køl i supermarkedet, da jeg skulle lave butterdejsmedaljoner, og så var det oplagt at gemme noget af dejen til denne hurtige hapser.

Du skal bruge:

– frisk butterdej
– feta
– timian
– pisket æg

Rul butterdejen ud på et bord. Rør feta* og timian sammen i en skål. Skær dejen ud i firkanter – størrelsen bestemmer du selv, men lad være med at lave dem alt for små – der skal også være plads til fyld. Læg lidt af fetablandingen i et af hjørnerne af firkanten og fold den anden halvdel af firkanten over, så den dækker fetaen. Tryk kanterne sammen og læg feta-trekanten på en bageplade med bagepapir. Fortsæt indtil du løber tør for fyld eller butterdej. Pensl trekanterne med æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. ti minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Serveres med det samme – i dette tilfælde sammen med en salat og en klat hummus.

*ok, jeg indrømmer, at det ikke var rigtig feta – dvs. græsk – men en tyrkisk variant, jeg havde købt hos den nærmeste grønthandler! Jeg tillader mig dog stadig at kalde det feta-trekanter – ha!

Nu var det jo en let anretning, så om eftermiddagen var der også plads til et par ostebidder, som blev serveret med knækbrød og pære-havtornemarmelade. Den lyse ost er Morbier, mens en funky grønne er cheddar med pesto. De senere år har spændende smagsvarianter af cheddar og gouda for alvor hittet herhjemme, og har du endnu ikke smagt denne grønne ost, så skal du prøve. Og nej – bare fordi den er grøn, betyder det ikke, at den smager af mug 😉



16 thoughts on “Feta-trekanter”

  • Uhm ja, elsker også gouda med valnødder, eller med brændenælde… Bliver helt ostesulten nu.

    Tror sådan et par feta-trekanter ville gøre sig godt på en picnic, det ser i hvert fald godt, hurtigt og enkelt ud 🙂

    Er helt pjattet med dit oste-benspænd, falder lige i min smag, det er næsten ærgeligt måneden allerede er ved at være slut.

    • Ja, jeg kunne også sagtens fortsætte en måned endnu, for jeg har jo slet ikke fået lavet alt det jeg kunne eller burde! Men men – i april er det noget helt andet, jeg kaster mig over 🙂

  • Det er dælme en lækker grøn farve !! Hvor henne har du købt den, for den tror jeg næsten vil være et hit både hos mig og mine drenge ( hvis man nu bilder dem ind at det er monster ost )
    Og jeg skal da helt sikkert lave feta trekanter. Mon de kan fryses ned ??

    • Hos den lokale ostehandler, men der er efterhånden også en del supermarkeder, der fører de funky oste.

      Jeg tror, de bliver kedelige af at blive frosset ned, men til gengæld tager de jo ingen tid at lave, så du skal blot sørge for at have butterdej og feta på lager 🙂

  • Ejjj, jeg må snart invitere mig selv på besøg hos dig 😀

    Det ser virkelig lækkert ud. Jeg må helt sikkert lave de feta-trekanter – og det ser ud til at du har fået taget hul på at bruge butterdej…..

    Mange hilsner
    Birthe

    • Det er i orden! 😀

      Jep, det er faktisk meget hyggeligt med lidt butterdej ind imellem. Har dog en tendens til at glemme det 😀

  • Du kan også prøve feta (og så er det i virkeligheden nok heller ikke feta…) lavet af gedemælk. Smagen er diskret og meget lækker.
    Jeg har i øvrigt prøvet de tilsvarende butterdejsting med roquefort, og det er altså heller ikke ringe.
    Hvad angår gedeosten – og den er jeg lidt skudt i…, – så skal du ikke snyde dig selv for gedegouda med brændenælde en dag.

    • Jeg synes, jeg har smagt en ost med brændenælde på et tidspunkt… men jeg er ikke sikker… hvor har du købt den ost?

  • Åh, det ser vel nok godt ud – alt sammen – og jeg kan næsten ikke vente med at prøve at lave feta-trekanter 🙂 Sådan nogle små fyldte trekanter har jeg flere gange fået i indvandrerbutikker og med forskelligt fyld.

  • Sådan en feta-trekant kunne jeg godt spise lige nu – men måske det har noget at gøre med et naturligt saltbehov efter et lidt for stort indtag af Captain Morgan i går 🙂
    Har du i øvrigt prøvet spanakopitas hvor man bruger filodej i stedet, også med feta, og spinatfyld? De er også supergode – og knap så belastende for kalorieregnskabet, hvis man går op i det.

    • Hm… jeg har ikke prøvet noget ved det navn, men jeg legede da med filodej på et tidspunkt, hvor jeg også lavede fyldte trekanter. Jeg tænkte også på filodej, da jeg prøvede denne opskrift og spekulerede på, hvordan den ville blive, hvis man brugte det i stedet 🙂

  • hej,
    kan de laves dagen før og varmes op? Overvejer nemlig at lave dem som en lille snack når vi skal holde barnedåb.

    • I princippet ja, men jeg er ikke sikker på, at de er nær så spændende dagen efter. Jeg synes, at butterdej mister noget af charmen ved at blive varmet op på andendagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *