Chokoladepinde til varm chokolade
Chokoladepinde til varm chokolade er meget lette at lave og helt perfekte som værtindegave på denne årstid. Så dem har jeg naturligvis lavet i forbindelse med månedens benspænd.
Det er vigtigt at bruge en god chokolade til disse chokoladepinde, da smagen vil være ret tydelig i den varme chokolade. Det behøver ikke nødvendigvis være Valrhona – jeg er personligt også ret glad for Chocolate & Love (nej, er ikke sponsoreret :-)). Men det er selvfølgelig helt op til din smag – eller måske rettere værtens/værtindens smag, hvis du giver dem som gave.
Du kan selvfølgelig tilføje ekstra smag (som pebermynte eller lakrids), men jeg vil anbefale, at du laver nogle, der kun består af chokolade + pynt, hvis du giver dem som gave. Så er der større chance for, at de falder i modtagerens smag.
Chokoladepinde til varm chokolade
2 stk.
100-120 g mørk chokolade
2 træpinde
små skumfiduser og/eller sukkerkrymmel
Hak chokoladen fint og smelt den ved lav varme – enten over vandbad eller ved lav frekvens og i korte intervaller i en mikroovn. Chokoladen skal lige akkurat nå at smelte. Fordel den flydende chokolade i to firkantede silikoneforme. Jeg brugte en isterningebakke til store isterninger. Drys lidt pynt på overfladen og vær gerne kreativ. Jeg lavede én version med mini-skumfiduser og røde spiselige glitterflager og én version med sukker-snefnug og spiseligt sølvpulver. Slut af med at stikke en pind i midten af hver. Hvis du er bange for, at pindene ikke vil stå stabilt, indtil chokoladen størkner, så kan du lægge et par kagegafler eller teskeer på hver side af hver pinde for at stabilisere dem. Stil derefter formene i køleskabet et par timer, indtil dine chokoladepinde er størknede.
Nu kan du forsigtigt lempe dine chokoladepinde ud af formen og putte dem i tynde gennemsigtige konfektposer. Bind lidt gavebånd eller andet pynt i toppen, og så har du en hyggelig, hjemmelavet værtindegave!
Note:
Hej.
Kan jeg godt bruge de der helt almindelig isterningbakke til chokoladen (gennemsigtig/hvid, lidt hårdere materiale) ?
Skal der puttes noget i isterningbakken inden chokoladen kommes i, så de er nemmere at få ud ? Olie el
Lign.?
Håber du vil besvare mine 2 spørgsmål .
På forhånd tak.
Mvh. Lise
Jeg synes, at du skal prøve med en lille portion for at se, om din isterningebakke kan bruges til formålet. Det er vigtigt, at isterningebakken er så glat som muligt (dvs. ingen kalkaflejringer). Jeg vil ikke putte noget andet ned i isterningebakken inden.
Når du skal have chokoladepindene ud, så foreslår jeg, at du dypper den nederste del af bakken i varmt vand, så det får det yderste lag chokolade til at smelte og dermed give slip på formen.
God fornøjelse 🙂