Barrique i Göteborg

Jeg hopper lige et kort øjeblik tilbage til sidste måned, hvor gemalen jeg spiste hos Barrique, da vi var i Göteborg. Jeg havde læst godt om stedet inden, så jeg sørgede for at bestille bord for at være sikker på at kunne få plads der. Vi kunne kun få bord meget tidligt – dvs. kl. 17.30 og 18.00 eller kl. 20.30 og frem, så hvis vi skulle være sikre på at få kunne nå frem, tog vi den sene tid.

Vi ankom til en næsten fyldt restaurant, hvor støjniveauet var… ret højt. Det var lidt svært at høre hinanden og endnu sværere at høre tjeneren, men det hjalp heldigvis senere på aftenen, da der var færre gæster.

Vi bestilte deres fem retters menu. Man kunne vælge en god vinmenu eller en endnu bedre vinmenu (sådan præsenterede Barrique det selv på kortet). Vi syntes, det kunne være sjovt at smage to forskellige, så vi bad om en af hver. Det kunne dog af ukendte grunde ikke lade sig gøre. Tjeneren prøvede at forklare, at det kunne han ikke finde ud af, og vi blev så paffe over den forklaring, at vi ikke spurgte mere ind til det. Jeg overvejede kort, om jeg skulle nøjes med en drink, men drinkudvalget var ret lille, så jeg endte med også at bestille den ‘bedre’ vinmenu.

Derefter kom der et fint lille udvalg af snacks på bordet.

Jeg fik ikke fat i, hvad alle tingene var, men her var en rygeostcreme med finthakkede purløg og rødløg samt løgrom kombineret med sprøde flager.

Derudover var der en flad, sprød crouton med paté samt små kræmmerhuse.

Det første glas vin var en slags svensk udgave af en sangria – en god og lovende start mht. vinen.

Der var selvfølgelig også lidt forskelligt kuvertbrød. Vi var lidt overraskede over, at der for en gangs skyld ikke var knækbrød iblandt – det plejer der ellers at være på svenske restauranter.

Den første lune ret bestod af laks med en mild hvidløgscreme, blandet grønt samt brændte flager rugbrød. En glimrende ret, hvor tilbehøret ikke overdøvede fisken. Hver tallerken var i øvrigt en deleret, så vi havde små tallerkner ved siden af, som vi fordelte maden på.

Den næste ret blev præsenteret som ‘have tatar’, og jo den kunne da med lidt god vilje ligne tatar. Den bestod af tynde stykker af selleri, æble, cherrytomater, syltede rødløg, løg samt soyamayonnaise. En ret fræk og lækker kombination, hvor man ikke savnede kødet og en ret med masser af smag.

Den næste ret så ret uartig ud med den gavmilde mængde ost, der var drysset ud over den. Den bestod af lange croquetter serveret med trøffelmayo, fintreven pecorino og parmesan samt en smule karse for at give retten bare antydningen af et grønt skær. Det var selvfølgelig en dejlig ret – jeg mener ost og friterede kartofler? Jeg savnede dog et lidt syrligt og frisk pift som modspil til den fede smag.

Den sidste ret undrede jeg mig lidt over, men sådan har jeg det generelt, når jeg ser friske grønne asparges i februar. Det hænger ikke helt sammen, og der var da heller ikke megen smag i dem. Det var der til gengæld i det saftige oksekød, der blev serveret sammen med en klat kartoffelmos vendt med brunet smør samt lidt foie gras mousse og brødkrummer. En udmærket ret men den havde dog ikke helt den pondus, jeg ville forvente af en oksekødsret om vinteren, og det skyldtes især de forvirrende asparges.

Vinmenuen hos Barrique var glimrende men ikke noget særligt. Jeg var lidt irriteret over, at vi ikke kunne få lov til at smage de to forskellige vinmenuer, for jeg kan ikke se det svære i at skænke to forskellige vine op ved et bord – det er trods alt set før på andre restauranter.

Min primære kritik går dog på serviceniveauet. Jeg var ikke specielt imponeret af tjeneren – ikke mindst fordi han konsekvent kun talte til gemalen. Det føltes ærlig talt ret underligt at blive mere eller mindre ignoreret det meste af aftenen. Kombineret med det høje støjniveau og afvisningen i at prøve to forskellige vinmenuer gjorde, at Barrique desværre ikke levede op til forventningerne. En af mine kolleger besøgte dog stedet nogle uger senere og fik en bedre oplevelse, så måske skyldtes det først og fremmest blot, at vi fik den forkerte tjener.

Jeg ender på fire stjerner til Barrique.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *