Aureole i New York
Inden vi tog til New York, bookede jeg bord på en række restauranter, så vi var sikre på at få plads hos en række af de spisesteder, vi gerne ville prøve. Her faldt valget blandt andet påden et-stjernede Michelin-restaurant Aureole, hvis stil beskrives om : “… Progressive American cuisine”. Sådan noget kan jeg ikke stå for, så det skulle prøves!
Der er utrolig mange gode restauranter i New York, der tilbyder retter fra hele verden, og byen kan da også byde på rigtig mange Michelinstjernede restauranter. At en restaurant har en eller flere Michelinstjerner er ikke nødvendigvis en skudsikker garanti for, at maden så også er god – men næsten. Jeg har i hvert fald aldrig været skuffet de gange, jeg har spist på Michelinrestauranter, så da jeg så Aureole på en liste over Michelinstjernede restauranter i New York, var den et sikkert valg.
Gemalen og jeg fortsatte stilen med at bestille drinks til at starte med, og jeg overraskede mig selv ved at bestille en med gin i! Jeg har ellers et lidt anstrengt forhold til gin, men denne her – med det spøjse navn A Word in Edgewise – bestod af gin, Maraschino-likør, grøn Chartreuse, agurk, limejuice og sirup, og det lød altså ret spændende.
Som ventet var drinken også dejlig frisk, men også noget mere afdæmpet end den, vi fik hos Boulud Sud. Meget passende da den første ret også var i den milde ende af skalaen.
Til forret valgte jeg denne indbydende pastaret, hvor pastaen var farvet sort med blæksprutteblæk på den ene side, hvilket gjorde retten meget smuk og udtryksfuld. Pastaen var vendt i Peekytoe krabbe, citronsaft, friske ærteskud og chiliflager. Og ja, det var lige så lækkert, som det lyder! Jeg var meget tilfreds med denne servering, som var perfekt afstemt og en fryd for både øjnene og ganen.
Det var svært at vælge imellem de mange spændende retter hos Aureole, men jeg kunne altså ikke komme udenom denne ret, da jeg så den – en supermør mørbrad fra Angus-kvæg, der blev serveret sammen med morkler, grønne asparges og røgede kartofler. Det er muligt, at serveringen ikke ser så stor ud, men den var lige tilpas – især fordi forretten også havde en pæn størrelse.
Kødet var så saftigt og mørt, at du kunne skære den over med en skarp bemærkning (eller ske, hvis det skulle være), og de røgede kartofler var ret kække som tilbehør. Måske er det noget, jeg bør lave i løbet af denne måned? Under alle omstændigheder en ret, der havde det hele – godt, velsmagende kød, sprøde grøntsager, lidt mættende tilbehør, der havde fået et twist, samt en glimrende sauce til at binde alle delene sammen med.
Jeg nød et glas rødvin til denne ret, men jeg fik desværre ikke noteret hvilken. Det var dog – selvfølgelig – en lidt tungere, amerikansk vin.
Jeg synes ikke helt, at billedet yder desserten retfærdighed, men jeg havde lidt problemer med at få indstillet kameraet korrekt i det smådunkle lokale. Desserten hører ellers til en af de smukkeste, jeg har fået, og jeg er virkelig glad for, at vi også valgte dessert denne dag – vi var ellers rimelig mætte efter de to første retter, men vi ikke dy os – heldigvis!
Min dessert bestod af hindbær-lychée-mousse, der blev serveret sammen med granatæble-gelé, yuzu og champagnesorbet. Så elegant og fint – og smagen levede fuldt op til den visuelle side. Den sprøde, røde sukkerskal knasede herligt, når jeg prikkede til den for at få fat i den fløjsbløde mousse, og igen forstod restauranten at få både sødme, syrlighed og sprødhed til at fungere med de bløde og friske elementer. Perfekt!
Aureole har flere gode tilbud – blandt andet en teatermenu, hvor du kan få en treretters menu til 55 $ og en treretters frokostmenu til 36 $ – men vi valgte at kaste os over a la carte-kortet denne gang, og jeg tror, at vi gav ca. 70-75 $ per person (dertil drikkevarer og drikkepenge).
Jeg havde regnet med at få god mad på Aureole – det var jo en Michelinrestaurant – men jeg blev alligevel meget positiv overrasket over de smukke anretninger, gode detaljer og velafstemte smage. Det skal naturligvis belønnes, så jeg hiver de sjældne seks stjerner ud af ærmet til denne fantastiske restaurantoplevelse. Aureole er helt sikkert et sted, jeg gerne anbefaler.
Ihh, dit skarn 😉 Jeg vil også til New York og afprøve deres Michelinstjernerestauranter! Der er forhåbentlig en efterårsferie i vente til det store æble, så vil jeg bruge dine anbefalinger 🙂
Undskyld! 😀
Jeg håber, du kan bruge dem (og bare vent, der kommer flere), men i det hele taget er der så meget at smage og at opleve i NY, at dette kun er en brøkdel af det 🙂