Appelsinsorbet

appelsinsorbet, sorbet, is, appelsiner, appelsinjuice, sirup, rørsukker, æg, æggehvide, dessertI sidste uge lavede jeg flere retter, der krævede æggeblommer – blandt andet kokospanerede kyllingenuggets med karrymayonnaise. I den forbindelse fik jeg flere æggehvider til overs, og en af dem blev straks brugt i en appelsinsorbet – man går vel ind for Stop Spild af Mad.

Smagen af denne appelsinsorbet afhænger naturligvis meget af hvilken appelsinjuice, du bruger. Jeg vil som udgangspunkt anbefale den fra Valsølille, da den er friskpresset og har en god og tydelig appelsinsmag, men jeg valgte dog selv at eksperimentere med en økologisk appelsinjuice, jeg lige havde købt til weekend-morgenmaden.

Appelsinsorbet

3 dl god appelsinjuice – gerne Valsølille
1½ dl sukkersirup – se her hvordan du laver det
1 æggehvide
evt. fintrevet skal fra ½ øko-appelsin

Pisk appelsinjuice, sukkersirup, æggehvide og evt. appelsinskal grundigt sammen. Hæld det på en ismaskine og lad det køre, indtil massen er rørt til appelsinsorbet. Servér med det samme eller put det i fryseren.

Note: Frisk og mild appelsinsorbet med dejligt strejf af appelsinsorbet. Smagen er ikke så kraftig – hvis du vil have det, skal du putte noget revet appelsinskal i fra start eller måske lidt Cointreau/appelsinlikør, som Elsebeth foreslog i kommentarfeltet.

17 tanker om "Appelsinsorbet"

  1. Har faktisk et par kg. økoappelsiner, som det kun er mig der går og spiser af. Det kan da godt være jeg skal lokke familien med sorbet…
    Jeg går også ind for stop spild af alt. Appelsinskallerne gemmer jeg og når der er nok, så bliver de også syltet.

    Kh
    Anne-Marie

  2. Suk, ser kold og lækker ud. Har givet mig selv den opgave, at jeg IKKE må spise noget med sukker i denne uge. Jeg er kun på andendagen, og jeg er klar over, hvor afhængig jeg er!

  3. AJ hvor ser det flot ud! Og mange tak for linket 🙂 Vi deler på vores facebook snart.

    Meget meget flot foto i øvrigt – baggrunden ligner, som om tallerkenen står ude på stranden.

    KH
    Selina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *