Trattoria 4 Leoni i Firenze

Trattoria 4 Leoni, restaurant, restauranter i Firenze, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDa vi for nylig var nogle dage i Firenze, spiste vi selvfølgelig også en del god italiensk mad – altså udover de fantastiske is, de også har dernede. Vi havde dog valgt at neddrosle ambitionsniveauet i forhold til vores tur til New York, så vi havde for eksempel ikke fået booket et eneste restaurantbesøg, inden vi tog af sted. Det havde vores vennepar dog, for de ville gerne have os med på Trattoria 4 Leoni, så der spiste vi en aften sammen med den ene af dem.

På Trattoria 4 Leoni kastede jeg mig ud i en salat med rucola, emmenthaler, avokado, rucolapesto, pinjekerner og en enkelt pyntetomat. En lidt tung og mættende salat men samtidig også frisk, sprød og med masser af smag. Udmærket anretning.

Bistecca alla Fiorentina, Trattoria 4 Leoni, restaurant, restauranter i Firenze, restaurantanmeldelse, madanmeldelseHovedretten delte vi – alle tre! – for det var en af Firenzes specialiteter: Bistecca alla Fiorentina. En steak på ca. 1 kg! Det kan godt være, at jeg er en svagspiser, men jeg tvivler ærlig talt på, at vi var kommet igennem den, hvis vi ikke havde været tre om at dele den, for sikke et stykke!

firenze-steak, Trattoria 4 Leoni, restaurant, restauranter i Firenze, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSmukt stegt og meget mør og lækker. Mmm…

squash, Trattoria 4 Leoni, restaurant, restauranter i Firenze, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi havde luret, at vi nok ikke behøvede så meget tilbehør til kødet for at blive mætte, så vi delte en enkelt tallerken med stegte squash… de var ok men så heller ikke mere…

spinat, Trattoria 4 Leoni, restaurant, restauranter i Firenze, restaurantanmeldelse, madanmeldelse… og en tallerken stegte spinatblade, som var ret anonyme tenderende til det kedelige.

Tilbehøret på Trattoria 4 Leoni var som sagt ikke så spændende, men nu var det også kødet, der var i fokus, og det var til gengæld også lige, som det skulle være. Jeg så i øvrigt også denne type udskæring i supermarkederne, hvor sådan en 1 kg-bøf kostede omkring 12-13 euro! Rasende billigt for sådan et godt stykke kød.

tiramisu, Trattoria 4 Leoni, restaurant, restauranter i Firenze, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVores venner havde talt meget passioneret om den tiramisu, som Trattoria 4 Leoni serverer, så da vi nåede til desserten, var vi ikke i tvivl om, hvad vi ville have, og det kom vi bestemt heller ikke til at fortryde.

Stedets tiramisu er lige, som en tiramisu skal være efter min smag – blød, cremet, fugtig og med fine toner af kaffe og sprut, uden at det dog kammer over. Jeg er ind imellem stødt på tiramisu-fortolkninger, som er rimelig tørre, men det er altså en misforståelse – når man laver tiramisu, skal ‘brødene’ (ladyfingers) dyppes godt i væden, inden kagen lægges sammen. Ikke noget med at være nærig med det, så tiramisuen bliver tør!

Det var en hyggelig aften på Trattoria 4 Leoni med fin betjening. Kødet og tiramisuen var helt i top, mens tilbehøret til kødet var noget ujævnt og kedeligt. Salaten lå et sted midt imellem. Vi ender på fire stjerner denne gang.

Firenze by night… og til sidst Firenze by night! Elsker når lygterne spejler sig i floden…



9 thoughts on “Trattoria 4 Leoni i Firenze”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *