Sprødt kyllingeskind

Sprødt kyllingeskind

Vidste du, at sprødt kyllingeskind er let at lave, og at det kan bruges til at pifte andre retter op? Og her tænker jeg ikke på, når du laver grillet kylling, og skindet helst skal være sprødt – nej, det er når du skal lave en kyllingeret, hvor du ikke skal bruge skindet. I stedet for at smide det ud kan du nemlig forvandle det til en snack eller som pynt til en anden ret.

Sprødt kyllingeskind kan blandt andet bruges som drys på supper, som pynt på smørrebrød eller som snack sammen med en rygeostcreme eller anden lækker dip.

Jeg har skrevet om det før, men nu har jeg givet fremgangsmåden sit eget blogindlæg, så du har lettere ved at finde det.

kyllingeskind

Når du fjerner skindet på en kylling, skal du være forsigtig. Brug fingre og en lille skarp kniv og pas på, at du ikke får prikket hul på skindet. Det er ikke Jordens undergang, hvis du gør, men det giver flere muligheder, hvis du har store stykker.

Rens kyllingeskindet for fedtdepoter og eventuelle fjerrester. Skyl skindet og dup det tørt, inden du breder det ud en bagepapirbeklædt bageplade. Drys groft salt på skindet og læg et stykke bagepapir oven på. Læg en bageplade oven på dette bagepapir og sæt et tungt fad på, så kyllingeskindet presses helt fladt mellem bagepapir og bageplader.

Sæt det hele i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, og tag så kyllingeskindet ud.

Nu er det helt fladt og sprødt. Sørg for at bruge det med det samme – for eksempel som drys oven på et stykke smørrebrød med hønsesalat eller som snack kombineret med en kæk rygeostecreme.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *