Sådan laver du en bacon-skål
Da jeg fortalte om månedens bacon-benspænd, ‘advarede’ jeg også mod, at der vil blive fjollet lidt på bloggen i denne måned – og det bliver det nu, for jeg har lavet en bacon-skål!
… en hvad? En skål af bacon? Besnærende tanke ikke sandt? Jeg stødte på fænomenet for et par år siden hos Baconmoster Klidmoster og elskede straks ideen. Den er superlet at lave og kræver blot en smule tålmodighed, når du fletter baconen.
Jeg måtte desværre ty til en almindelig, konventionel bacon, da jeg skulle lave denne bacon-skål, men siden har jeg fundet økologisk bacon i skiver (nej, det er ikke Hanegal), og det vil jeg blogge om inden længe. Gå efter bacon, hvor der er mest muligt kød på (ja, det kan være svært at finde…)
Du skal bruge:
1-2 pakker bacon i strimler – hvor meget afhænger af, hvor stor skålen skal blive. Jeg lavede en bacon-skål på fem strimler på den ene led og seks strimler på den anden led.
Læg den ene halvdel af baconen på et spækbræt – gerne meget tæt, da der ikke må komme for store huller i skålen (synes jeg). Flet de andre baconstrimler ind i dem, så det danner et tæt mønster. Forestil dig evt., at det er et julehjerte, du fletter.
Skub gerne baconen lidt sammen, når du har flettet færdig.
Tag derefter en ildfast skål og læg stanniol over. Sæt den på en bageplade.
Rul forsigtigt din flettede baconmåtte (!) sammen og rul den ud over skålen. Ret lidt på baconen, så den danner en fin måtte over skålen. Sæt derefter din bacon-skål i ovnen ved 170 grader og vent til, at den er stegt færdig. Jeg mener, det tog 25-30 minutter i dette tilfælde. Tag den ud, når den er sprød men stadig saftig – ikke når den er så sprød, at den pulveriserer!
Lad den færdige bacon-skål køle af et par minutter, inden du forsigtigt lirker den fri af stanniolen. Fyld salat (eller hvad du nu har lyst til) i din bacon-skål og servér den med det samme – den er bedst, når den stadig er lidt lun!
Hvad kan du finde på at fylde i en bacon-skål? Jeg puttede hakket, kogt æg, avokado og paprika i min.
Wuhu, det er bare guf. Jeg serverede min med pasta carbonara -. og salat. Men jeg drømmer om at lave en med mac’n cheese 😛
Det lyder ret dirty 😀
Jeg må virkelig snart prøve sådan en skål! Umiddelbart tænker jeg at fylde den med en salat med kylling og måske lidt karrydressing. Mest fordi jeg elsker clubsandwich. 😛
Det er også en vinderkombination! ♥
Det ser flot ud – og er LCHF så det batter 🙂
Så sandt så sandt 🙂
Du kan også prøve at lave bacon selv. Det er på den her årstid min mand gør det. Og der ligger et par stykker klar til røgning pt.
Kh.
Anne-Marie
Jeg har overvejet det, men jeg ved simpelthen ikke, om jeg når det i denne måned. Har rimelig travlt den kommende tid. Men måske… 🙂