Restaurant TAK

Restaurant TAK

I sidste uge var vi i Stockholm, og her kiggede vi forbi Restaurant TAK den første aften. Vi tog lyntoget til Stockholm og ville først ankomme sidst på eftermiddagen, så i første omgang havde jeg fravalgt at booke bord til en restaurant. Men aftenen før opdagede jeg Restaurant TAK, der lå tæt på vores hotel, og det spændende fusionskøkken baseret på nordisk og japansk mad kunne jeg selvfølgelig ikke stå for. Desværre havde de først bord kl. 20.45, hvilket er noget senere, end vi er vant til at spise, men så havde vi tid til at indkvartere os og gå en tur i det smukke solskinsvejr.

Man skal lige være opmærksom, når man vil besøge Restaurant TAK, for de har også en populær bar lige ved siden af, så man skal vælge den rigtige indgang. Og selvom det er en stor restaurant, så er der rift om pladserne.

Restauranten har et spændende udvalg af retter og drikkevarer, så det kan være svært at beslutte sig. Vi fik dog lige lovlig lang tid til at beslutte os, eftersom der gik 20 minutter, inden tjeneren vendte tilbage. Det var ikke særlig sjovt, når nu vi var så sultne. Og der kom heller ikke nogen form for kuvertbrød hverken i starten eller senere i løbet af måltidet.

Men vi endte med at tage dagens menu (stod i ca. 450 danske kroner), som bestod af tre snacks, to forretter, en hovedret samt en dessert. Man kunne vælge vinmenu til, men vi havde mere lyst til en sommercocktail. Jeg snuppede en Yuzu & Coconut, som viste sig at være en frisk og lækker drink lavet på yuzu sake, limoncello, cava, citron og kokos. Virkelig skøn!

Da de tre første snacks kom på bordet, blev tempoet heldigvis lidt bedre under resten af måltidet. Både snacks og forretter var i øvrigt deleretter.

Vi fik en østers med syltede rødløg og citron …

… et lille stykke stegt brioche med svampe-parfait og soyasyltede svampe. Nærmest uartig lille kaloriebombe!

… og et noget sundere indslag i form af en guacamole lavet på ærter og toragashi serveret med sprøde wontons. En spændende kombination jeg godt kunne finde på at lave selv på et tidspunkt.

restaurant TAK, restaurant i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Den næste smukke servering bestod af misozuke-marineret fjeldørred serveret sammen med grillede stykker agurk samt en dressing lavet på miso og sesam. Igen en frisk og indbydende ret, hvor fisken nærmest smeltede på tungen.

Vi fik også en tatar med en emulsion lavet på vilde hvidløg, små skiver asparges, syltede løg samt sprøde risnudler. Det var en ok servering, men jeg savnede lidt mere smag og vildskab over den. Konsistens var lige lovlig cremet og farsagtig, og den efterlod ikke det store indtryk.

Vi var løbet tør for drinks (åhnej!), så vi valgte at bestille en mere for at fejre første dag i Stockholm. Jeg snuppede restaurantens signaturdrink – en negroni lavet på Roku gin, fermenterede jordbær, Campari, blodappelsin sake samt Vermouth. Og hold da magle en kraftig sag! Jojo, jeg ved godt, at en negroni er en ret sprittet og tung drink, men jeg var alligevel lidt overrrasket over den potente drink. Men godt smagte den heldigvis.

restaurant TAK, restaurant i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Hovedretten fik vi portionsanrettet, og den bestod af et stykke braiseret svinemave med en glaze på soya og honning. Hertil en creme lavet på fersken samt stegte grønne bønner.

Vi fik også en lille skål ved siden af med en fermenteret fersken med grønt på, som var en slags tilbehør til retten. Den var en anelse bøvlet at skære, og det virkede i det hele taget lidt fjollet, at den ikke blot indgik som en del af anretningen på tallerkenen.

Når det så er sagt, så var det en spændende og velsmagende servering. Svinemave kan godt være en fed udskæring, så der skulle skæres et godt stykke fedt af, så det ikke blev for voldsomt, men kombinationen med frugt og soya var god. Det ville have været endnu bedre med en lidt stærkere krydring.

restaurant TAK, restaurant i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Vi sluttede af med en smuk og sjov dessert, der bestod af en vaniljecreme toppet en sauce på shizo-marinerede jordbær samt estragon-marengs fyldt med yuzu curd. Den var skøn, den var gakket, den havde sødme og sprødhed – en aldeles fremragende dessert!

Betjeningen var desværre so-so hos Restaurant TAK. Først tog det lang tid at bestille maden (drikkevarerne nåede vi at bestille, da vi fik menukortene, men dem fik vi også først efter et kvarters tid). Dernæst var serveringerne korte og fåmælte med meget lidt præsentation af retterne.

Maden var generelt virkelig lækker og kreativ. Der var et par enkelte justeringer, der kunne have gjort dem endnu bedre, men alt i alt en god spiseoplevelse.

Jeg ender derfor på fire stjerner med pil op til Restaurant TAK.

Vi spiste naturligvis også morgenmad i Stockholm, hvilket du kan læse om i morgenmadsindlægget.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *