Restaurant SAK på Samsø
Den sidste restaurant, vi nåede på vores Samsø-ferie, var Restaurant SAK i Ballen. Vi ledte efter et sted, hvor vi kunne få en hurtig frokost, og her var SAK ret tillokkende med deres smukke smørrebrød. Spisestedet ligger ca. 100 meter fra havnen, hvor der var overrendt af turister, men mange af dem havde – desværre for dem – ikke opdaget denne lille perle af en restaurant.
Vi spurgte tjeneren, hvor meget vi burde bestille, for vi var lidt usikre på, hvor store smørrebrødsstykkerne var. Han mente, at ét per person var nok, så det bestilte vi og delte, da de blev serveret. Vi elsker nemlig at smage så meget som muligt, så vi deler ofte, når vi spiser ude.
Det ene stykke smørrebrød var med nye kogte kartofler på ristet rugbrød med en gavmild mængde fintreven Havgus-ost, purløg og syltede rødløg. En virkelig lækker servering, hvor den smagfulde ost smeltede på tungen og gav et fint pift til kartoflerne.
Det andet stykke smørrebrød var en pålægssalat lavet på fisk lagt på et stykke stegt hvedebrød, inden det blev toppet med tynde agurkeskiver og karse. Også en meget velsmagende og lettere syndig mad, hvor karsen sørgede for, at fedmen i retten ikke tippede over.
Vi kunne godt have spist et halvt stykke mere hver. Det gjorde dog ikke noget, at vi ikke var overmætte, for vi havde planer om at spise en is hos Casa Tua i løbet af eftermiddagen (det kan i øvrigt anbefales). Meen du bør måske overveje et stykke smørrebrød mere (især hvis du deler med en anden) – mest af alt fordi det smager stjernegodt!
Restaurant SAK var bestemt en god oplevelse, og her kommer jeg gerne forbi igen, hvis jeg kommer på de kanter.