Restaurant HOS
Jeg spiste frokost hos Restaurant HOS i Odense i starten af måneden, da gemalen og jeg var på vej til Aarhus for at fejre bryllupsdag. Når vi skal til Jylland, sørger vi ofte for at det passer med en frokost i den fynske hovedstad, for det er en glimrende anledning til at prøve et af byens spisesteder. Denne gang faldt valget på Restaurant HOS, for jeg syntes, at deres udvalg af smørrebrød lød indbydende. Prisniveauet var i den høje ende for smørrebrød, hvor priserne lå mellem 115 og 140 per styk.
Det var lidt svært at vælge, men jeg endte med en pebermarineret sild med pebermayonnaise, syltede granskud, grillede og syltede agurker. En meget spændende kombination, hvor gran og agurker gav et frisk pift til maden, ligesom de pebermarinerede sild havde en god, dyb smag. Mængden af mayonnaise var dog lige til den gavmilde side, så her endte jeg med at skrabe lidt af.
Min anden mad blev med hønsesalat, der var toppet med grillet hjertesalat, bacon og en gavmild mængde revet ost. Især den grillede hjertesalat var et genialt træk, for den tog lidt af fedmen fra hønsesalaten, ligesom den grillede smag supplerede hønsekødet så fint.
Jeg var rimelig mæt på dette tidspunkt, men gemalen ville gerne have dessert, så han nuppede en anretning med solbærkompot, hvid chokolade ganache og kakaoflage, som jeg også fik lov til at smage. Og den blev bestemt godkendt! Fin balance mellem de kraftige bær, den milde ganache og den bitre kakao.
Vi sluttede begge af med en kop cappuccino og blev glædeligt overraskede, da der også fulgte lidt sødt med. Slet ikke så ringe endda.
Maden var vellavet og spændende. Min første mad var lige lovlig mayonnaiseramt, men her kunne jeg blot fjerne det, jeg ikke havde brug for, så det var heldigvis let at justere. Hønsesalatmaden var også skøn, men hånden på hjertet kunne mængden af hønsesalat godt have været lidt mindre. Desserten var skøn, og det var en rigtig god detalje med petit fours til kaffen – det er ellers kun noget, jeg har oplevet på restauranter om aftenen.
Der var en virkelig god og livlig stemning hos Restaurant HOS, og jeg var glad for, at vi havde bestilt bord i forvejen, for selvom det var en helt almindelig torsdag, så var der travlt ved frokosttid. Humøret hos tjenerne fejlede dog ikke det mindste, og det er længe siden, at jeg har oplevet betjening der var så overskudsagtig og familiær. Et serviceniveau helt ud over det sædvanlige – og bestemt værd at prøve, hvis du kommer til Odense.
Jeg ender med fem stjerner til Restaurant HOS. Absolut et af årets bedste spiseoplevelser!