Oluf Bagers Gård
For halvanden uge siden spiste vi frokost hos Oluf Bagers Gård i Odense. Vi brugte nemlig en af dagene i Kristi Himmelfarts-ferien på at tage forbi den fynske hovedstad og gå en tur i de smukke grønne områder. Odense har en fin række af frokostrestauranter – blandt andet HOS, Druen og Bønnen samt Værdsat, men nu ville vi prøve noget nyt.
Oluf Bagers Gård ligger i en gammel bygning, der stammer helt tilbage fra 1500-tallet. Vi trådte ind i et rum, der var ret stille, selvom der var tre-fire borde med gæster. Lidt pudsig stemning. Heldigvis kom der lidt senere et mere snakkesaligt selskab, så der blev lidt hyggeligere.
Jeg kunne se, at restauranten havde en iste med citron på menukortet, og den gjorde mig lidt nysgerrig. Iste kan let blive for sødt til min smag, men dette var en ret mild og semisød sag, som passede fint til frokosten. På madfronten kunne jeg ikke stå for en hummersalat med salat, avokado og smørstegt brød.
Vi måtte vente ret lang tid på maden – knapt en halv time – hvilket undrede os, eftersom der ikke en gang var halvt fyldt op, og vi skulle have kolde retter, der ikke ville tage lang tid at sætte sammen. Men så dukkede maden så også op. Jeg fik en skål med en velvoksen portion hummersalat og godt med salat. Den valgte salat var dog så lang, at det gjorde det lidt besværligt at spise, og jeg måtte skære en del. Hummercremen var udmærket men dog lige lovlig anonym i smagen. Der var heldigvis lidt frisk citron til at pifte den op. De smørstegte stykker toast kom hurtigt til at smage lidt for tunge og kedelige – så havde det været bedre med lidt surdejsbrød til.
Vi overvejede kort, om vi skulle tage en kop cappuccino til at slutte måltidet af med, men valgte at springe over, da den lange ventetid og den lidt anonyme mad ikke gav det bedste indtryk.
Så – desværre var denne restaurantoplevelse ikke nær så god som de øvrige, vi har haft i Odense, men vi fik da prøvet noget nyt.
Det er virkelig, øv at sidde så lang tid og vente på sin mad.
Ja, det føles ret fjollet, når det er til frokost, og det er kolde retter. Det betød i hvert fald, at vi gjorde besøget kortere. Heldigvis er der andre restauranter i Odense, hvor vi har fået bedre oplevelser 🙂