Maj: Roulader
Maj måneds benspænd er en pudsig størrelse. Det er nemlig roulader. Hvis du nu tænker “hold op, hvor skal der laves mange desserter i denne måned”, så må jeg desværre skuffe dig. Der vil selvfølgelig også komme dessertroulader på bloggen, men jeg har nu også planer om at lave en række madroulader.
Jeg har faktisk et lidt anstrengt forhold til roulader – eller i hvert fald dessertroulader. Det skyldes nok, at jeg fik lidt for mange fabriksfremstillede roulader som teenager, da det var den løsning, mange af mine klassekammerater tyede til, når der var en festlig anledning. Derefter undgik jeg roulader i mange år, indtil jeg smagte en hjemmelavet roulade for nogle år siden. Hov! De kunne jo faktisk smage godt! Siden har jeg eksperimenteret med selv at lave roulader og fundet ud af, at det er en let og sjov kage, der er let at variere.
Her er lidt rouladeinspiration fra arkivet:
Kakaoroulade med nougat-Bailey-creme
Bûche de Nöel – fransk chokoladeroulade
Omvendt hindbærroulade med hvid chokolade
Rejeroulade
Kartoffelroulade
Fyldt kyllingerulle (det ligner en roulade!)
Porchetta (kødrouladen over dem alle!!)
Hvad er din yndlingsroulade?
Pandekageroulade!!! Det er en pandekage bagt i en stor bradepande, derefter fyldt med skinke, porre, pinkant og peberfrugt. Det er meget lækkert! Den er god til buffet eller som en hurtig gang aftensmad. Jeg har ofte lavet den som gæstemad. Sig endelig til hvis du vil have opskriften.
Meget gerne! Den lyder bestemt interessant 🙂
Mmmm, jeg fik den bedste hjemmelavede roulade i påsken. Jeg har ikke selv forsøgt mig med den søde slags siden folkeskolens hjemkundskabstimer. Min smagte mest af æg og kunne slet ikke stå mål med dem fra Dancake 🙂
Pandekagerouladen, som Hannah nævner, er til gengæld et stort hit hos os, og især når køleskabet bugner af diverse rester. Vi kalder den bare kæmpepandekage,
Hvad var der i påske-rouladen? 🙂
Uhhhh spændende!!
Det glæder jeg mig til at følge med i 🙂
Det er jeg glad for at høre 🙂
Min farmor lavede verdens bedste roulade – helt klassisk sukkerbrødsdej med hindbærfyld og godt med flødeskum til. Så enkelt og så godt! Jeg har ikke turdet lave roulade selv endnu, men må jo løfte arven på et tidspunkt…
Det skal du bestemt gøre! Jeg havde også indtryk af, at det var sværere, end det reelt set er, så det er bare om at komme i gang med eksperimenterne 🙂
Yndlingsrouladen er en fragiliteeoulade med moccacreme. Derudover er roulade med is heller ikke skidt, altså en rouladebund smurt med rørt is ig penslet med smeltet chokolade.
Og så er der jo klassikeren: lakseroulade med flødeost og ikke mindst min nye yndlings tynd æggepandekage rullet med div fyld.
Det er altså også nogle gode roulader! Det er begge klassikere, jeg overvejer at lave i denne måned 🙂
Uha, det bliver godt. Min favorit må være med røget laks og philadelphia med purløg – og andet grønt (bare ikke løg). Jeg tåler ikke bagværk med for mange æg, så roulader har aldrig været noget, jeg har gjort i – jeg orker ikke den gedigene mavepine, der følger i kølvandet.
Her i huset har vi lavet tynde madroulader af tortillabrød.
Det er skægt. Det har jeg lavet for nogle år siden, men det er åbenbart inden, jeg begyndte at blogge, for jeg har ikke opskriften på bloggen. Men så er månedens benspænd jo en god undskyldning for atter at lave lakseroulade 😀
Uf det barndomstraume har jeg også, men det var nu min mor der altid købte roulade. Heldigvis blev det på et tidspunkt moderne, at servere rouladen skiveskåret med flødeskum og blåbærmarmelade.
Favoritten er lakseroulade, den i tortilla er let. Min mand har for nogle år siden, lavet en med spinatbund, som var superlækker, men mere omstændig. Det har været før han lavede opskriftsamleren, men måske skal han puffes til at lave den igen. Jeg glæder mig til at se hvad du finder på.
Kh.
Anne-Marie
Spinatroulade er altså også godt! Jeg har spekuleret over, hvad jeg skal lave af madroulader. Der er jo mange gode muligheder, så jeg håber, jeg får lavet en god vifte af dem i løbet af måneden 🙂
Glæder mig til mad-roulader. For med skam at melde spiser jeg faktisk ikke meget kage. Jeg vil meget hellere have mad – og rødvin 😉
Jeg laver af og til en farsroulade med grøntsagsfyld – det er guf en kold dag.
I glad forventning, Karen
Man skal heller ikke undvære rødvin 😀
Jeg håber også på at finde på noget sjovt. Går pt. og pønser lidt, og den første madroulade kommer på bloggen en af de næste dage.
Uh, ville elske en opskrift på en fragiliteroulade… Og så laver min kollega en brandgod spinatroulade med laksefyld.
Det kan godt være, jeg laver det – tror jeg har en opskrift på det i gemmerne, som trænger til at blive testet 😉
Jeg har bare aldrig gjort det i roulader, hverken søde eller salte, men har sjovt nok lige tænkt at jeg skulle i gang. Husker min mor lavede en dejlig simpel roulade med mandelflager udenpå og så ellers bare jordbær og flødeskum
Det kan jeg godt forstå. Jeg har som sagt haft et lidt anstrengt forhold til de søde roulader, men jeg kan virkelig godt lide de muligheder, der er i madrouladerne. Håber jeg får lavet nogle i denne måned, der kan friste dig 🙂
Her kommer opskriften på pandekagerouladen.
Pandekageroulade:
Dej:
125 g Mel
5 dl mælk
1 tsk salt
4 æg
Piskes sammen og bages 30 min v 200’c
Fyld:
1 porre
1 rød peberfrugt
1 pakke pikant (evt light)
1 pakke skinkestrimler
Porre skæres og svitses i en gryde, tilsæt peberfrugt, pikant og skinke, og lad det “smelte sammen”.
Fyldes i pandekagen, som rulles.
Server med et frisk salat.
Mange tak 🙂