Juni: New Zealand
Denne måned går turen til New Zealand – men desværre kun på madfronten i form af juni måneds benspænd. Det skal dog nok blive spændende, for selvom jeg har været i New Zealand, så er det så mange år siden, at det er godt at få det opfrisket.
Men hvad kendetegner så mad fra New Zealand? Ikke overraskende er deres madkultur påvirket af det britiske køkken, da New Zealand tidligere har været britisk koloni, Maden er selvfølgelig også præget af maori-traditioner og lokale råvarer – især fisk og skaldyr. Af samme grund er der også visse begrænsninger på, hvad jeg kan lave. Jeg ville for eksempel gerne lave Whitebait fritters, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan skaffe en fisk, der minder om, her i Danmark. Men måske jeg så bare laver en anden friteret fiskeret, for dem har de nogle stykker.
Til gengæld vil jeg helt sikkert lave en pavlova, som jeg tidligere har lavet en mere nordisk udgave. De har også andre sjove desserter, der kunne være interessante at lave, og så kommer jeg heller ikke udenom retter med lammekød. Enhver, der har læst Fæhunden, ved at der er temmelig mange får på New Zealand.
Hvor er det spændende, at du har været i New Zealand. Jeg glæder mig til at læse om dine retter derfra 🙂
Jeg drømmer om at vende tilbage dertil. Vil gerne opleve landet sammen med gemalen, der ikke har været der 🙂
Det lyder spændende!! Og Fæhunden er jo en genial tegneserie 👍😊
Det er den! Jeg føler mig faktisk inspireret til – ja, nærmest forpligtet til – at finde de gamle tegneseriealbums frem i denne måned og genlæse dem 🙂