Juli: Provencalsk mad
Her i juli står den på provencalsk mad! Det er faktisk helt utroligt, at jeg ikke har haft dette benspænd noget før, eftersom Provence er det område, jeg oftest har holdt ferie i (udover Danmark naturligvis).
Det franske køkken har jeg beskæftiget mig en del med – også retter fra Provence. Jeg har blandt andet lavet bouillabaisse, rouille og socca, men jeg har også lavet retter gennem tiden, som jeg ikke har fået blogget om, så dem kan jeg jo meget passende lave igen denne måned. Jeg skal blandt andet have fat i nogle peberfrugter … og mon ikke jeg skal lave en af de klassiske salater fra Provence med tomater, oliven og æg … 😉
Hvad forbinder du med det sydfranske køkken? Har du en yndlingsret fra området?
Pissaladiere
Enig. Jeg troede egentlig, jeg bloggede en opskrift på det for nogle år siden, men jeg tog fejl. Så det bør jeg klart lave 🙂
Forslag til en af de næste måneders benspænd: lad Chat GPT lave en madplan. Ved godt du har haft en generator til at finde på retter til dig før, men bare en ide 🙂
Det er en meget sjov idé – mange tak 🙂