Januar: Vinter-vegetar
Årets første benspænd er både tidssvarende, billigt og mættende! Januar-benspændet er nemlig vinter-vegetar, og hvad mener jeg så med det?
Jeg har før haft vegetar-benspænd og veganer-benspænd, men begge gange sørgede jeg for at lægge det på tidspunkter, hvor der var let adgang til forårs- og sommergrøntsager. De er – synes jeg – meget lettere at lave hurtig og lækker mad af, og selvom jeg også elsker kål og rodfrugter, så var jeg lidt tilbageholdende med at gå all-in på vinter-vegetarretter. Men det er slut nu – i denne måned vil jeg fokusere på retter, der er baseret på årstidens grøntsager, men jeg vil dog også bruge nogle grøntsager, jeg har på frost. Det bliver ikke en måned kun med vegetarretter, men det er klart dem, jeg vil prioritere. Kan du ikke undvære kød, så kan de fleste af retterne selvfølgelig også bruges som tilbehør til kød.
Har du nogle yndlings-vintervegetarretter, som du synes, jeg skal prøve i denne måned, så smid endelig en kommentar herunder.
Åh hvor lækkert! Glæder mig til at blive inspireret. Et forslag kunne være en bønnesuppe. Jeg har selv ledt efter en opskrift på en sort bønnesuppe, som ligner den de serverer overalt i hjemmene på Cuba. Den var bare så god, men jeg har ikke rigtig kunne finde en opskrift, som virker helt rigtig. Men der er en del forskellige bud rundt omkring, så tror snart at jeg må prøve en af dem.
Mange tak!
Hm… kan denne bruges? Den er godt nok toppet med bacon, men… 😛
https://piskeriset.dk/boennesuppe-med-bacon/
Den ligner ikke helt den jeg leder efter, men ser sørme lækker ud! Den må jeg prøve en dag. Har fået en vild trang til bønner for tiden ?!
Bønner kan også være skønne! Jeg har nogle sorte bønner i blød lige nu, som skal koges, inden jeg går i seng. Så kan de bruges i salater og lignende de kommende dage 🙂