Hjemmelavede blommer i madeira

Hjemmelavede blommer i madeira

Har du nogensinde tænkt, om det er muligt at fremstille hjemmelavede blommer i madeira, så er du kommet til det helt rigtige sted! Jeg havde oprindeligt tænkt på at lave dem til december-benspændet, men det blev først nu, jeg fik tid til det.

Hjemmelavede blommer i madeira er lette at lave – men svære at få lige så perfekte som dem, du kan købe i supermarkedet. Heldigvis er det jo smagen, der er det vigtigste.

Vi har et meget gavmildt blommetræ i haven, så hvert efterår/vinter prøver jeg altid at finde på nye madprojekter, hvor jeg kan bruge de mange blommer, jeg fryser ned. Og nej, der går ikke så mange til dette projekt, men de er hyggelige at lave!

Du skal bruge:
blommemarmelalde
madeira
marcipan
mørk chokolade

Blommesyltemarmeladen er lettest at lave selv. Smagen afhænger dog meget af hvilke blommer, du bruger. Vi får Victoriablommer fra vores blommetræ, og de har en ret mild smag.

Blommemarmelade

100 g frosne blommer, tøet op
100 g rørsukker
ca. 1 spsk madeira

Hæld blommer og rørsukker i en kasserolle og lad det simre i ca. 15 minutter. Husk at røre undervejs. Du vil godt have en ret kompakt marmelade, så måske skal den koge lidt længere. Tag den derefter af komfuret, lad den køle lidt af og hæld så madeira. Blend det til en homogen masse. Lad din blommemarmelade køle helt af. Den må som sagt gerne være kompakt, så den er lettere at arbejde med. Hvis du synes, at den er for flydende, så hæld den i en beholder og lad den stå en dags tid eller to.

Sådan samler du de hjemmelavede blommer i madeira

Skær marcipan i tynde skiver. Du kan godt rulle marcipanen, så den er cylinderformet, inden du skærer den i skiver, men trykket fra kniven vil sandsynligvis gøre, at du alligevel skal trykke/rulle skiven bagefter for at gøre den rund.

Fordel blommemarmelade ovenpå marcipanen, så det ligger i 3-5 mm tykkelse – og næsten helt ud til kanten af marcipanskiven.

Finthak chokoladen og smelt den forsigtigt over vandbad eller i mikroovnen. Overtræk dine marmeladeskiver med chokolade og stil dem på et stykke bagepapir, hvor de skal tørre. Stil dem eventuelt køligt, hvis det skal gå hurtigere.

Og så er det bare om at servere de hjemmelavede blommer i madeira til eftermiddagsteen/-kaffen eller som en hyggelig snack, når du har lyst.



2 thoughts on “Hjemmelavede blommer i madeira”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *