Heksekoste til Halloween

Heksekoste til Halloween

Disse søde heksekoste kunne jeg ikke stå for, da jeg stødte på dem i en lille video på Youtube. De består af meget få ingredienser, men selvom de er simple, så kræver de lidt fingersnilde og tålmodighed.

De er oplagte at lave som Halloween-snack, men de kan også sagtens serveres til næste børnefødselsdag, eller når du bare vil overraske gæsterne. Jeg ville i hvert fald blinke lidt ekstra med øjnene, hvis der kom små heksekoste på bordet sammen med eftermiddags-teen …

Heksekoste – ingredienser

  • saltstænger
  • mørk chokolade
  • lys chokolade

Tag nogle saltstænger og bræk dem i mindre stykker. Du skal nok forsøge dig lidt frem, men hav et lidt længere stykke som selve kosteskaftet og 4-5 lidt mindre stykker, der kan udgøre stråene. Jeg brugte også et lille stykke som ‘bindeled’ mellem selve skaftet og stråene, så det var lettere at sætte dem sammen med smeltet chokolade.

Jeg gjorde således:

Læg det længste stykke lodret (til skaftet) og et lille stykke vandret for enden af det. Læg derefter 4-5 stykker under det lille stykke, så de former stråene i en kost. De skal ligge tæt på det lille vandrette stykke, så de er lettere at sætte sammen.

Smelt mørk chokolade over et vandbad eller ved meget lav varme i en mikroovn. Fordel chokoladen over stråene og det lille vandrette stykke samt det øverste af skaftet. Det skal kun lige dække, så delene bliver ‘limet’ sammen.

Lad chokoladen størkne. Smelt derefter noget lys chokolade på samme måde og tegn små streger over det vandrette stykke, så det ligner reb, der binder kosten sammen. Lad det tørre.

Nu har du små søde heksekoste, som du kan servere for dine gæster eller selv nyde en mørk og stormfuld aften

OBS – sørg for at spise dem samme dag eller dagen efter. Saltstængerne bliver hurtigt bløde, medmindre du lægger de små koste i en lufttæt beholder, og så smager de ikke lige så spændende.



2 thoughts on “Heksekoste til Halloween”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *