Grillet cuvette med kold bearnaisesauce

Grillet cuvette med kold bearnaisesauce

Det var ikke kun røget laks, der blev fremtryllet på grillen i sidste uge, da vi havde gæster – en lille cuvette fik også en halv times tid på grillen, inden den blev serveret sammen med kold bearnaisesauce, kogte bønner og nye kartofler. Kold bearnaisesauce er en klassiker, som jeg har fået mange gange hos mine svigerforældre gennem årene. Her er den tilpassede udgave af den.

grillet cuvette, oksekød

Grillet cuvette

4-5 personer

en lille cuvette på ca. et kilo
salt
smeltet smør

Rids stegens fedtkant og gnid den godt med salt. Du kan evt. krydre stegen yderligere ved at gnide den med for eksempel timian eller pressede hvidløg. Pensl stegen med smeltet smør og læg den på grillen. Vi bruger en lukket grill, hvor vi kan styre temperaturen, og her fik den 30-35 minutter ved 170 grader. Du kan også bruge en kuglegrill (eller en lignende form for lukket grill). Brug et stegetermometer og tag stegen af, når kernetemperaturen viser 56-58 grader (hvis du foretrækker kødet rødt) eller 60-62 grader (hvis du vil have kødet mellemstegt). Lad kødet hvile i ca. 10 minutter, inden du skærer det ud.

Note: Jeg elsker at grille cuvette frem for at tilberede den i ovnen, for på grillen får stegen et fint snert af røg, og kødet plejer også at være mere saftigt.

kold bearnaisesauce, sauce, creme fraiche, ravigottesauce, bearnaiseessens, estragon

Kold bearnaisesauce

5-6 personer

5 dl creme fraiche 18%
ca. 5 spsk ravigottesauce
1 spsk bearnaiseessens
1 spsk friskhakket estragon
salt og peber
evt. citronsaft

Rør creme fraiche, ravigottesauce, bearnaiseessens og friskhakket estragon sammen. Smag til med salt og peber samt evt. lidt citronsaft.

Note: Kold bearnaisesauce er en sikker vinder her i huset, hvis vi skal bruge en hurtig sauce til kartoflerne. Prøv den!

kogte bønner, grønne bønner, parmesan, smør

Der skulle også lidt grønt på tallerkenen, og det blev disse friske grønne bønner, der fik et par minutter i kogende vand, inden de blev vendt i en klat smør og friskrevet parmesan, inden de fik et lille drys salt.



4 thoughts on “Grillet cuvette med kold bearnaisesauce”

  • Den sauce skal jeg vist prøve. Hvis jeg kan få fat i ravigottesaucen og estragon. Vi bor ikke ligefrem i Danmarks mest velassorterede by, så må kigge lidt omkring.

    • Den plejer at være et sikkert hit her i familien, og så kan man altid justere lidt på smagen afhængig af hvor kraftig eller mild man ønsker den

    • De store supermarkeder har den som regel – mener at jeg både har købt ravigottesauce i Føtex og Kvickly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *