Chums Vinbar
Chums Vinbar ligger ret tæt på Nørreport Station, og derfor var den et oplagt mål, da jeg skulle finde at mødes med gemalen efter endt arbejdsdag (eller rettere arbejdsuge, eftersom det var en fredag). Det var kort tid efter, at jeg havde besøgt Villa Vino sammen med en ven, så det var svært ikke at sammenligne – hvilken var en fordel på nogle områder og en ulempe på andre.
Chums Vinbar har primært vin på flaske, så udvalget af vin på glas var desværre lidt behersket, men jeg fandt et glas hvidvin, jeg gerne ville prøve. Der var dog ikke meget hjælp på vinkortet, da det kun var nogle få af de første vine på kortet, der havde en kort beskrivelse.
Gemalen og jeg delte også et tapasbræt med skinke, pølse, to slags ost, oliven samt olivenolie med en lille kurv brød til. Og sidstnævnte viste sig heldigvis at være både saftigt og sprødt. En ganske fin anretning, man kunne gå på opdagelse i.
Jeg valgte også en burrata med squash, mens gemalen snuppede ristet brød med grillet gedeost og salat. Jeg studsede over den gavmilde mængde balsamico ved burrataen, men vendte det straks til egen fordel, for det var genialt at dyppe brødet i og derefter lægge et stykke skinke oven på. Meen – det ville have været mere elegant med en knapt så våd servering.
Det var også tid til et glas vin mere, og denne gang prøvede jeg en rødvin. Den var dog nærmest stuetemperatur ved serveringen, og nogle af smagsnuancerne derfor gik tabt. Jeg er generelt ikke fan af, at rødvin bliver serveret varm (medmindre det er om vinteren, og det kaldes gløgg), så det ærgrede mig, at vinbaren ikke havde sørget for at køle den lidt ned.
Betjeningen var munter og frisk, og tjenerne sørgede for en hyggelig stemning.
Er du til en traditionel vinbar, og gør det ikke så meget, at udvalget af vine på glas er forholdsvist lille, så er Chums Vinbar nok noget for dig.
Jeg ender på fire stjerner til Chums Vinbar. Rigtig fin tapas og dejligt brød til. Første vin var også glimrende. Jeg savnede dog et større udvalg på glas og især en lille beskrivelse ved hver, så man lettere blev fristet til at prøve forskellige vine.