Bonvivant Cocktail Bistro i Berlin

Bonvivant Cocktail Bistro i Berlin

Vi holdt ferie i Berlin i sidste uge, og den første aften spiste vi på Bonvivant Cocktail Bistro. Jeg faldt over stedet, da jeg ledte efter en god vegetarrestaurant, og jeg kunne ikke stå for de smukke retter på deres hjemmeside. Bonvivant Cocktail Bistro beskriver sig selv som “en cocktailbar, der serverer vegetarretter” (underforstået – husk nu at prøve vores cocktails!), og det var vi da helt med på! Bonvivant Cocktail Bistro har i øvrigt også fået en Michelin-stjerne i år, så vi sørgede selvfølgelig for at booke bord i god tid i forvejen – bare for en sikkerheds skyld. Vi endte med at få siddepladser i baren, og det viste sig at være et ekstra plus, for så kunne vi sludre lidt med bartenderen mellem retterne.

Man kan få en fem retters menu for 89 euro og en seks retters menu for 98 euro, og vi snuppede det første. Der er naturligvis også en cocktailmenu, der matcher maden, og den valgte vi også. Den, der passede til fem retters menuen, kostede 59 euro, hvilket jeg syntes var ret billigt, for selvom de ikke var voldsomt stærke, så var de velsmagende, spændende og afstemt i forhold til maden.

Vi lagde ud med en appetizer, der bestod af en pjusket osterulle (!), en lille skål med en slags svampekage toppet med små svampe (til højre) samt en lille gibbernakker (til venstre). Frisk og lækker start!

Vores første ret bestod af to komponenter. Først en skål med kålrabi skåret og tilberedt på forskellige måder i en sauce lavet på gran og med hyldeblomst og sort æble (?!). I det lille bæger ved siden af var en slags grøntsagssuppe, som jeg mener bestod af blandt andet toppen fra kålrabien.

Vi fik en mild cocktail lavet på oolong, hyld, enebær og gran, som passede godt til retten.

Der var lidt efterårsstemning over den næste ret, som lignede noget fra en skovtur i september måned. Den bestod af tynde skiver af selleri kombineret med hvedegræs, vilde urter samt en sauce lavet på røget smør.

Den røgede smag gik igen i cocktailen, som var lavet på mezcal, cider og vilde urter. Og her var valgt en meget dejlig mezcal, som havde en tilpas røget smag uden at den kom til at overtage smagsoplevelsen helt.

Den næste servering var… pausebrød! Ja, det hed det faktisk i menuen. Her fik vi tre slags brød. I midten et groft surdejsbrød, til højre langos (fladbrød) og til venstre chips lavet på hørfrø. Der var to slags fermenteret smørelse til, og det smagte skønt!

Der kom nu en ret på bordet, der faktisk ikke var en del af menuen, men det klagede vi bestemt ikke over. Her var der næsten karamelliserede morkler i en skøn smøragtig sauce, hvor der var skruet godt op for smagen. Nu kan svampe i den grad give smag til mad, og morklerne skuffede bestemt ikke. Meget lækkert.

Vi blev nu præsenteret for en deletallerken på disken med noget, der næsten lignede kage. Det var da også brioche toppet med en creme lavet på svampe og med tynde skiver af trøffel. Den fede smag fra trøflen understregede rettens udseende som kage, men den var selvfølgelig ikke lige så sød. En spændende og lidt anderledes ret.

Vi fik – meget passende – en cocktail lavet på bourbon, sherry og shiitake til, og den gik fint i spænd med den kreative servering.

Den sidste ret var også lidt af en crowdpleaser. Har du været på en af de lidt dyrere restauranter, har du måske prøvet, at der indgår varme æggeblommer i en ret. Det er næsten altid garanti for en fuldfed og lækker smag, og sådan var det også denne gang. Her var der bygget en lille rede på tallerkenen af grønkål og belugalinser, hvor der hvilede en lun æggeblomme på kanten. Midten var fyldt med beurre blanc. Her kunne man let glemme, at det var en vegetarret, for grøntsagerne blev suppleret af så fede og velsmagende ingredienser, at man ikke tænkte på andet end at nynne, mens man spiste.

Vi fik en ret anderledes cocktail til, der var lavet på abrikos, hibiscus, vilde kirsebær samt ølskum!

Vi var nu kommet til aftenens sidste ret, og der var lidt ny nordisk over sammensætningen, for den hvide chokoladeis var kombineret med fyrrekogle og johannesbrød! Det var ikke en voldsomt sød dessert, men den smagte frisk og dejlig.

Aftenens sidste cocktail var lavet på Genever, mandarin og gulerod og virkede en anelse sødere end desserten i sig selv.

Da vi skulle betale regningen, dukkede der en lille uventet petit fours op. Jeg fik ikke fat i, hvad den indeholdt, men den var i hvert fald rullet i en gavmild mængde matcha! Frisk uden at være for voldsom.

Vi fik rigtig venlig og behagelig betjening af de søde og smilende tjenere på Bonvivant Cocktail Bistro, og så gjorde det som sagt ikke noget, at vi sad lige foran bartenderen og kunne smalltalke med ham. Der var helt sikkert detaljer ved retterne, som vi missede, for forklaringerne gik lidt stærkt, og jeg tog ikke noter undervejs, men det var kreative og velsmagende retter og nogle ganske interessante (og ikke alt for stærke) cocktails.

Jeg ender på fem stjerner til Bonvivant Cocktail Bistro.



2 thoughts on “Bonvivant Cocktail Bistro i Berlin”

  • Hej
    Jeg kan anbefale Cookies Cream som er en vegetarisk Michelin restaurant der ligger i en baggård i Berlin.
    Fænomenal mad, afslappet stemning og god service til en god pris
    Hvis i skulle komme til Berlin igen
    Hilsen
    Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *