B-52 – flammedrink
Jeg er allerede i gang med mit ild-benspænd, og første eksperiment er en flammedrink – nemlig en B-52, der kan laves i en ‘ildudgave’, hvor man sætter ild til den!
I den oprindelige B-52 bruger man Grand Marnier, mens man i mere moderne versioner ofte tyr til Cointreau. Jeg valgte sidstnævnte samt at udskifte den almindelige Bailey’s med chokoladeudgaven.
B-52
1 drink
1 dl Kahlua
1 dl Bailey’s
1 dl Cointreau eller Grand Marnier
Tag et shotglas – et ildfast, hvis du vil sætte ild til drinken – og sørg for at måle, hvor meget glasset kan indeholde (hvis det kan indeholde 6 cl, skal du dele dette tal med tre – dvs. du i så fald skal bruge 2 cl af hver af de tre slags alkohol). Hæld Kahlua i glasset. Hold en teske tæt på overfladen af Kahluaen og hæld forsigtigt Bailey’s på bagsiden af skeen, så det glider forsigtigt ned i glasset og lægger sig som et lag oven på Kahluaen.
ILDUDGAVEN: Hvis du vil lave ildudgaven af en B-52, så skal du huske at varme det øverste lag alkohol op først (dvs. Cointreau eller Grand Marnier). Her hælder du alkoholen i en lille kasserolle og varmer det forsigtigt op. Når alkoholen begynder at dampe, skal du bruge den med det samme, da du ellers risikerer, at alkoholen når at fordampe, inden du får hældt spiritussen i glasset. Sørg også for, at alkoholen når helt op til glassets kant, da der så er mindre risiko for, at glasset bliver overophedet og sprænger.
Brug skemetoden til også at hælde Cointreau oven på. Har du varmet denne alkohol op, kan du nu sætte ild til den med en tændstik. Drik derefter hurtigt din B-52 gennem et metalsugerør ELLER nyd synet et øjeblik og sluk så ilden med en tallerken eller noget andet fladt, der kan kvæle ilden.
Note: Kahlua, Bailey’s og Cointreau er uden tvivl en herlig kombination, men det er også ganske forståeligt, at den serveres som shot, da det er en heftig sag – både alkoholmæssigt og smagsmæssigt. Flammeudgaven er lidt tricky at lave, men det er en sjov gimmick. Jeg kan dog bedst lide den klassiske udgave af en B-52, for flammeudgaven bliver en tand sødere og lidt vammel, da drinken – på grund af opvarmningen – så er lunken.