Restaurant Supper – sydamerikansk i Stockholm
Jeg fortsætter rækken af restaurantanmeldelser fra vores tur til Stockholm – denne gang er det Restaurant Supper, som vi spiste på en aften. Da jeg researchede restauranter i forbindelse med vores tur, faldt jeg over den sydamerikanske restaurant Supper på Tripadvisor, hvor anmeldelserne var så gode, at jeg straks bestilte bord på restauranten. Godt nok var det planen, at vi primært ville gå efter restauranter med svensk/nordisk mad, men dette lød simpelthen for fristende.
Restaurant Supper har et lille men spændende udvalg af cocktails, og så har de ellers en række små og store retter, som de anbefaler, at man deler ved bordet. Tjeneren foreslog, at vi enten tog tre små retter samt én stor til deling eller alternativt fem små, og vi valgte det sidste, så vi kunne smage flere forskellige retter. Det var dog svært at vælge – alle retterne på kortet lød meget fristende, men det lykkedes os dog til sidst.
Vi startede med et par drinks – jeg tog en CC/PS, der bestod af Pisco Capel, kokoscreme, citronsaft og kanelsirup. Det var en herlig cremet og sødmefuld drink, som sad lige i skabet! Gemalen fik en funky lysegrøn longdrink – Thirst First – der bestod af gin, St. Germain, ingefær, agurk, citronsaft og sukker. Også en meget dejlig drink – lige en tand mere frisk og forårsagtigt i smagen sammenlignet med min, der mere var en sommerdrink.
Da vi regnede med, at der var noget ventetid, inden vi fik de fem små retter, startede vi med lidt snacks, der i dette tilfælde bestod af en frisk avokadocreme sammen med en gavmild pose kartoffelchips. Avokadocremen var ret frisk og forholdsvis syrlig – den havde både fået et ordentligt skud limesaft samt en del koriander – men det gik godt sammen med de fede, sprøde chips.
Vi nåede dog dårligt at få spist os igennem dem, inden vores retter blev serveret. Havde vi vidst, at Restaurant Supper var så hurtige til at kokkerere, havde vi nok sprunget snacks over – selvom de nu var gode.
Vi fik en Tartaro de la Carne, der bestod af hakket flanksteak med sort aioli, hakkede peanuts og tynde ananas-marengs – pyntet med lidt karse. Det var en usædvanlig fræk kombination, der ikke desto mindre holdt 100% Jeg var ellers lidt skeptisk, da jeg så en kødret pyntet med marengsflager, men sødmen passede godt til de salte nødder og det lækre kød. Fantasifuld og lækker ret!
Vi kunne heller ikke stå for Ceviche de Caribe, der bestod af limemarinerede lakse- og torskestykker samt rejer, der var vendt i avokado, mango, rødløg, peberfrugt, koriander og chili. En frisk sommersalat, som i den grad passede til den sommerstemning, vores Stockholmtur i det hele taget var præget af (op mod 25 grader i fire dage – det gik lige an!). Dejlig anretning.
Dernæst havde vi valgt to forskellige slags tacos – til venstre en Taco de Pescado, der bestod af friturestegte røde rejer serveret på en bund af syltet rødkål og toppet med en myntecreme. Jeg var lidt overrasket over, hvor kompakt rejekødet føltes, når man bed i tacoen, men det smagte ikke desto mindre skønt, og myntecremen var især et godt valg, da den friske smag gav et fint modspil til den fede, sprøde reje.
Den anden taco – ses til højre i billedet – var Taco de Cerdo, der bestod af saltet svinekød lagt på en bund af avokadosalsa og toppet med ostecreme og purløg. Den var – jeg fristes til at sige selvfølgelig – også utrolig lækker. Meget saftig og fuld af smag. Mmm!
Den sidste ‘lille’ ret, vi fik plads til, var Plato Vegetariano, der bestod af indbagte gedeost-kroketter med sprøde yuca-chips, majssuppe og en salsa bestående af fintskårne peberfrugter. Vi dyppede kroketterne i majssuppen og nød den herligt syndige anretning, hvor den fyldige majssuppe fungerede fantastisk som dyppelse. Se, sådan kan de fleste nok godt spise vegetarisk… 🙂
Vi var ved at være godt mætte. Jeg mente dog godt lige, at jeg kunne nyde en drink mere og bestilte derfor en Clavel Club, der bestod af San Cosme Mezcal, limoncello, lime, nellikesirup, passionsfrugt samt godt med mynte og flormelis. Igen et pletskud af en drink, der både var frisk og sød på samme tid – uden at blive alt for tung eller klistret i smagen.
Gemalen mente dog godt, at han kunne klemme en dessert ned, så han bestilte en Helado de Vanilla, der bestod af en stor kugle vaniljeis, der var rullet i ristet kokosmel og serveret sammen med dulche de leche og friske bær. Jeg smagte et par mundfulde og måtte indrømme, at den dessert var ganske godt skruet sammen.
Vi var virkelig imponerede af maden, der var vellavet, frisk, fuld af smag og havde en bred vifte af smagsnuancer, så både de søde, salte, syrlige, fede og sprøde elementer var repræsenterede. Prisen hos Restaurant Supper var heller ikke gal – vi gav omkring 500 kr per person for 2 x drikkevarer til hver (jeg fik to drinks, mens gemalen tog en drink og en øl), snacks som forret, fem solide deleretter til hovedret samt en enkelt dessert. Vi fik gratis postevand sammen med maden – det er åbenbart en selvfølge i Sverige, og det var klart et plus.
Servicen var også ganske fin. Vi havde en sød, smilende og hjælpsom tjener, og det gik tjept, når vi bestilte noget – også selvom restauranten var næsten fyldt.
Jeg har det på samme måde som med Boqueria – hvis Restaurant Supper lå tæt på, hvor jeg boede, så ville jeg helt sikkert komme der med jævne mellemrum!
Jeg hiver den sjældne topkarakter frem og giver Restaurant Supper seks stjerner. Virkelig value for money!
Wauw, det ser godt ud! Jeg bor selv i Stockholm, og har fået denne restaurant anbefalet før. Din anmeldelse har inspireret mig til at bestille bord om nogle uger – det er i deres udendørs restaurant, så jeg håber, vejret holder!
Hvor dejligt! Håber du får en fed oplevelse – vi var i hvert fald meget tilfredse 🙂