Restaurant Høfde4
Da gemalen og jeg planlagde ferie i Jylland (hvor vi også spiste på Bror Ditlev og Henne Kirkeby Kro), skulle vi finde et sted at spise aftensmad i nærheden af Tirpitz, og her faldt jeg over restaurant Høfde4. En forholdsvis ny restaurant, der putter sig i klitterne ved vestkysten og som så ganske hyggelig ud. Menukortet virkede også meget lovende, så vi vovede os ud i blæst og regn og dukkede op til en lun restaurant med ild i pejsen.
Nu var vi jo ved kysten, så jeg syntes, at det ville være meget passende med nogle fiskeretter, og jeg valgte derfor rimmet kulmule i ’marmor look’ med tørret persille som forret. Den blev serveret i en skummende hummerbisque og var toppet med grønkål og ørredrogn. En virkelig smuk og spændende ret – og en forholdsvis stor anretning af en forret at være. Men hold da op den smagte godt! Både kål og rogn gav et frisk touch til retten, så den fede, cremede hummerbisque ikke fyldte for meget, og kulmulen heller ikke druknede i de andre elementer.
Der kom sevfølgelig også kuvertbrød på bordet – en dejlig saftig udgave, som man kunne kombinere med pisket smør, olivenolie eller en tapenade. Meget fine kombinationsmuligheder.
Så var det tid til hovedretten, og her havde jeg søreme også valgt fisk. Det er nemlig ikke særlig tit, at jeg støder på havkat, så det kunne jeg ikke stå for, da jeg så det på menukortet. Fisken var stegt og derefter omgivet af hakkede blåmuslinger og grønt i hoisinsauce, der var toppet med tynde skiver kinaradise (drysset med en tørret krydderurt, jeg ikke husker). Dertil en luftig østerscreme.
Der var også kartofler til retten – pyntet med ribs og karse – og de kom i en lille kasserolle ved siden af, så gemalen og jeg selv kunne dosere. Fisken var perfekt tilberedt og var et godt match til den lækre østerscreme, de velkrydrede blåmuslinger og den friske kinaradise. Kartoflerne virkede lidt overflødige til min ret og passede lidt bedre til gemalen, der fik et stykke and.
Jeg havde siddet og nippet til vin frem til og med hovedretten, men inden desserten blev jeg alligevel fristet, da jeg havde set, at Høfde4 havde skiltet med et par efterårsdrinks, og her kunne jeg ikke stå for en lavet på slåengin. En meget smuk drink, som havde kulør – og lidt sødme – fra slåenginnen – men stadig var frisk og lidt bitter.
Så var det tid til desserten. Her vælger man jo ofte en sød ret, men da jeg så osteserveringen på kortet, så måtte jeg vælge den. Normalt vælger jeg sjældent ost, når jeg på restaurant og da slet ikke som dessert. Det skyldes primært, at en osteservering på restauranter typisk består af 3-4 små stykker ost med lidt tilbehør til. Kedeligt efter min mening. Men enkelte restauranter gør som Høfde4 og laver en decideret osteret, og det kan jeg slet ikke stå for. Denne ret bestod af en luftig ostecreme lavet på Vesterhavsost på en bund af portvinssyltede nødder og derefter toppet med en sprød osteflage samt en portvinssauce med tapiocaperler. Meget fantasifuld og yderst velsmagende.
Jeg var ret vild med den kreativitet, som retterne struttede af. Her var bestemt nogle smagskombinationer, jeg ikke før er stødt på, og som sad lige i skabet. Servicen hos Høfde4 var også lige, som den skulle være – søde og smilende tjenere, som svarede beredvilligt, når vi udfrittede dem om retterne.
Restaurant Høfde4 viste sig at være en lille skjult perle, som jeg er virkelig glad for, at jeg faldt over. Fem stjerner med pil op herfra.