Restaurant Dae Mon

Restaurant Dae Mon

Da vi var i Berlin lige efter påske, nåede vi forbi restauranten Dae Mon. Jeg var faldet for stedet, da jeg så, at de lavede asiatisk fusionsmad, og det så simpelten så spændende og indbydende ud.

Dae Mon har en ti retters menu (det er inklusiv appetizers og petit fours) til 134 euro, og den snuppede vi. Jeg så, at restauranten havde en te-menu til (ligesom en vinmenu – bare med te i stedet), og selvom jeg ikke er hardcore-tedrikker, så måtte jeg naturligvis prøve det. For videnskabens skyld. Eller måske bare for at tilfredsstille min egen nysgerrighed. Den kostede 64 euro og var noget billigere end vinmenuen til 96 euro.

restaurant Dae Mon, restauranter i Berlin, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Vi fik tre meget forskellige appetizers fra start. Sprødt, puffet kyllingeskind med krydret gelé ovenpå, et lille æg på en klat af kompakt sennepscreme samt et stykke røget ål med to slags saucer til. En lidt pudsig og rodet sammensætning men alle tre appetizers var ganske glimrende.

restaurant Dae Mon, restauranter i Berlin, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Derefter kom første ret på bordet – og det var nok også den mest eksperimenterende på menukortet. Den bestod nemlig af blæksprutte i en lækker krydret marinade kombineret med cashewcreme, kinaradise og grillet skumfidus! Ret pløk kombination, der fungerede overraskende godt. Ja, det lyder mærkeligt, men det gjorde det. Jeg tror også, at det er første gang, at jeg har fået skumfidus som en del af en forret…

Den næste servering spillede på det asiatiske udtryk, da den bestod af tre små elementer, hvor det ene var et stykke tyndt oksekød svøbt omkring spidsen af et par spisepinde. Så var der en lille keramikskål ved siden af med en tynd sauce, man kunne dyppe kødet i. Til højre var der et stykke tyndt, blød rugbrød toppet med kød, radise og pære og til venstre var der et stykke kalvekød smurt med en sauce, vi ikke fik navnet på.

restaurant Dae Mon, restauranter i Berlin, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Stilen skiftede ret brat til næste ret, da vi fik restaurantens fortolkning af en corn dog! Den var vegetarisk og bestod af majs, jalapenõs samt fermenterede valnødder og toppet med par saucer. Den smagte godt men var også ret stor (lidt svært at se på billedet) – i hvert fald i forhold til hvor kompakt og mættende den var. Men ellers en spændende og lækker servering.

Vi blev i det vegetariske hjørne, for den næste ret var en ‘rodfrugtsmedley’ og bestod af blandt anedet gulerødder og jordskokker. Læg mærke til saucen omkring grøntsagerne – den gav en skøn dyb smag, som passede godt til rodfrugterne.

…. og næste ret var såmænd også vegetarisk! Den lidt afdæmpede suppe (i hvert fald i forhold til farven) indeholdt et par dumplings samt tynde skiver pære, og retten var smagt til med estragon. Det var en forholdsvis mild ret, men den havde alligevel en vis dybde og fedme, som højnede smagsoplevelsen.

Så gik den ikke længere – der kom atter lidt godt fra havet på tallerkenen. Her var et lille stykke havtaske svøbt i lardo og lagt på et leje af grønne asparges, der lå på en sauce lavet på blandt andet amazeke. Den virkede næsten for traditionel i forhold til de øvrige retter, men den smagte udmærket.

restaurant Dae Mon, restauranter i Berlin, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Vi var nu nået til osteserveringen, og det er nok en af de mest eksperimenterende, jeg har prøvet! Vi fik tre forskellige slags ost (comté, gruyere og mimolette), der lå på et leje af yoghurt, amaranth og hybencreme! Virkelig spændende, men hybencremen overdøvede desværre ostesmagen, og vi kunne derfor dårligt skelne de tre oste fra hinanden. Det var lidt synd.

Aftenens sidste ret var faktisk to små desserter med et lille glas ved siden af. Til venstre var der en pistaciecreme med flere pistacier (!), og til højre var der en skål med en is lavet på yuzu og hvid chokolade. Navnet på den lille drink fik jeg desværre ikke fat på.

Ok, jeg løj lidt, da jeg sagde aftenens sidste ret, for vi skulle naturligvis slutte af med petit fours, der var en del af menuen. Her var der hvid chokolade med kaviar (dekadent men unødigt), små madeleinekager samt skumfidus med smag af grøn te.

Maden på Dae Mon var gennemført, innovativ og velsmagende. Osteserveringen fejlede lidt, da saucen overdøvede ostene, men ellers en spændende anretning. Jeg må til gengæld indrømme, at te-menuen ikke var mig. Det var interessant at opleve, og jeg kunne da godt smage forskel på de forskellige typer kold te, der i visse tilfælde skulle efterligne vin (men alkoholfri naturligvis), men de var samtidig lidt for ‘lette’ at parre med maden, og så forskellige var de heller ikke. Det hjalp naturligvis ikke, at tjeneren glemte at give mig teen til desserten, og da jeg heller ikke fik til vores petit fours, måtte jeg spørge, om det ikke der skulle være glas til de sidste to retter. Han undskyldte og kom med det samme med teen til vores petit fours, og gemalen fik også et glas. Vi kunne se bagefter på regningen, at han havde slået lidt af prisen, så vi tror, at det var hans måde at kompensere på.

Men – bortset fra, at tjeneren glemte te-menuen til mig til sidst, så fik vi generelt en god service. Der var godt nok en meget lang pause, da vi var ca. 80% gennem måltidet, uden at vi fik nogen forklaring, men vi var vanen tro i godt selskab og hyggesnakkede om dagens oplevelser.

Jeg ender på fem stjerner til Dae Mon – først og fremmest for de kreative, velsmagende og spændende retter.



5 thoughts on “Restaurant Dae Mon”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *