Mini-burgere og Pierre Hermé

Francart Maison Gourmande, mini-burgere, slidersEfter vores museumsbesøg var det tid til frokost. Vi gik omkring i området ved rue Dauphine og kunne ikke rigtig bestemme os, da vi faldt over en butik, Francart Maison Gourmande, med de kæreste små serveringer. Her købte vi disse to mini-burgere (kostede 2 euro stykket), som lige kunne tage toppen af sulten, mens vi prøvede at beslutte os for, hvad vi egentlig ville have at spise.

Vi fandt dog hurtigt ud af, at vi mest af alt trængte til en helt traditionel frokostpizza, og det fandt vi hos et hyggeligt spisested næsten lige over for Francart. Det er godt nok længe siden, jeg har fået sådan en pizza, men den var lige, som den skulle være.

Pierre Hermé, Paris, FrankrigVi købte et par småting i området omkring rue Dauphine, og lidt senere gik turen til en af Pierre Hermés filialer. Pierre Hermé er en af Frankrigs ypperste konditorer, og vi var spændt på, hvad han kunne byde på.

Pierre Hermé, Paris, FrankrigButikken var ikke så stor, men til gengæld var der en tålelig mængde kunder på det tidspunkt, hvor vi kiggede forbi. Udbuddet af smukke kager gav beslutningsproblemer allerede ved første blik. Hvad skulle vi dog vælge?

Pierre Hermé, Paris, FrankrigDet blev ikke bedre af, at montrene hos Pierre Hermé var udstyret med skilte, hvor kagernes indhold var skrevet med verdens mindste skrift! Jeg var lige ved at trykke næsen mod glasset for at læse, hvad der stod!

Pierre Hermé, Paris, FrankrigMen det lykkedes da at finde frem til lidt forskelligt, så vi forlod butikken med to kager og to macarons under armen. De to små macarons fik dog et ret kort liv, da vi valgte at spise dem med det samme. Vi havde valgt en med creme brulée og en med mokka, og de smagte udmærket – meeen vi var dog enige om, at vi bedre kunne lide Ladurées macarons, da de var langt mere elegante. Pierre Hermés macarons indeholder langt mere fyld, og det blev lidt for bombastisk og tungt til os. Pierre Hermés macarons koster 2 euro stykket.

Ovenstående var vores udsigt, mens vi spiste macarons. Der lå en kirke lige ved siden af springvandet, som vi besøgte, men I må undvære billederne derfra, for jeg vil hellere fortælle om kagerne!

Pierre Hermé, Paris, FrankrigDen ene hed Ibiza og bestod af pistaciekiksekrymmel, mandel génoise, appelsin-mascarponecreme, turrónmousse (?) og sprøde mandel-nougatine.

Det var en spændende, anderledes og delikat kombination, som vi nød. Det er en også en ret stor kage, som mætter fint. Det var… øhm… derfor lidt overkill, at vi havde købt en kage mere:

Pierre Hermé, Paris, FrankrigPlénitude hedder denne mørke og stilfulde kage (ja, jeg indrømmer, at jeg ikke kunne for udseendet, selvom den er så mørk, at billedet ikke helt viser, hvor smuk den er i virkeligheden). Den bestod af en chokoladebund med mørke chokoladeflager med saltet smør – og en enkelt hvid chokoladeflage – bittersød chokolademousse, bittersød chokolade ganache samt sprød karamel.

Der var gods i den kage, men jeg syntes, den manglede den elegance i smagen, som den havde i udseendet – den blev lidt for ordinær og kompakt. Og herefter var vi også så mætte, at vi dårligt kunne rokke med ørerne!

Resten af eftermiddagen blev brugt på en lang gåtur, så vi kunne brænde nogle kalorier af, og et passende sted at gøre det var i parken omkring Luxembourg-paladset, hvor en del træer allerede havde smidt bladene. Jeg fandt dog også dette smukke bed i alle efterårets farver.

Vi sluttede dagen af med at købe salat, brød, ost samt drikkevarer i et supermarked, og så trissede vi ellers tilbage på hotellet, hvor vi så fransk MTV og læste højt fra den medbragte fantasy-bog.



15 thoughts on “Mini-burgere og Pierre Hermé”

  • Jeg er vild med sliders, de er så nuttede og kan jo laves i et utal af variationer 🙂 Sikke en konditor, det må have været virkelig svært at vælge…..

    Mange hilsner
    Birthe

    • Hæ, der lærte jeg lige nu nyt – vidste ikke de små burgere også kaldes sliders. Tak for info 🙂

  • Der er da virkelig gået kage i dagen 😉
    Kan godt forstå i havde svært ved at vælge.

    Vi går rundt om den varme grød og overvejer ferie i November, bliver en lille smule fristet af Paris af at læse alle dine indlæg. Men jeg har aldrig været i paris, og jeg vil helst at mit første besøg bliver i foråret.

    • Nemlig. Jeg har også undgået kage siden rejsen 😀
      London og Berlin er nu også gode byer at besøge i efteråret, hvis det er *lokkelokke* 🙂

      • Begge byer har faktisk været på listen 🙂

        Nu tror jeg vi har bestemt os for at blive hjemme, og forkæle os selv med Spa og Gourmet. Der er mange steder inde i København som vi aldrig har fået prøvet af, og på en forlænget weekend kan man godt nok få meget Gourmet for de penge en rejse ellers koster.

        • Ok.
          … skal jeg så ikke tage af sted for jer? 😛

          Må på den anden side hellere blive hjemme, så der også kan blive råd at tage på ferie til næste år 😉

        • Jo Smut i bare 🙂
          Vi sparer også lidt op til en Toscana tur til foråret, så det er også derfor vi har valgt at blive hjemme denne gang

          (kunne ikke svare på din seneste kommentar, er der en grænse for hvor mange niveauer man kan kommentere i )

  • Fantastiske billeder, Piskeris! Hvor er det spændende at læse lidt om, hvad I har oplevet. Sjovt at kager i Paris er helt anderledes end her, men hvert land har sikkert sine traditioner. Og de små burgere er slet ikke til at stå for 🙂
    Ha’ en dejlig lørdag!

    • Meget kan man sige om franskmændene, men kager og søde sager – det kan de godt lave! (nåja, og resten af måltidet for den sags skyld – elsker det franske køkken).

      Tak og i lige måde 🙂

    • Ja ikke? Jeg kunne heller ikke stå for dem. De havde også en del andet minimad, meeen vi skulle jo have et helt måltid mad bagefter, så vi måtte nøjes med de små burgere 🙂

  • Nøøøj, hvor ser de lækre ud, de kager. Især Ibiza. Du overvejer ikke at prøve at gøre kunsten efter? Jeg kunne godt tænke mig en opskrift 😉

    • Nu ikke sætte den slags tanker i gang hos mig – nu begynder jeg straks at gruble over det 😀

      Det kunne faktisk være sjovt at forsøge at lave en Ibiza-variant. Det vil jeg overveje – meeen det bliver nok ikke lige foreløbig, desværre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *