Grønkålschips
Jeg elsker at bruge grønkål i maden her om vinteren, så jeg måtte selvfølgelig også prøve at lave grønkålschips, da jeg lavede grønkålspizza. Grønkålschips kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen, men når nu jeg har vintergrillmad som benspænd, så var det på grillen, de blev stegt.
Jeg så i øvrigt på Videnskab.dk, at der måske er sammenhæng mellem manglende K-vitamin og hårde coronaforløb. K-vitamin får du især gennem grønne grøntsager, og her om vinteren er grønkål en oplagt K-vitamin kilde. Så måske er det en god idé at være ekstra opmærksom at spise grønkål den kommende tid. Dog ikke kun som chips – grønkål kan bruges til så mange andre gode ting – for eksempel grønkålspandekager).
Grønkålschips
6-8 mellemstore grønkålsblade eller 3-4 store
olivenolie
salt
Skyl bladene og dup dem tørre. Riv dem i stykker, så de er fri for stænglen. Vær opmærksom på, at stykkerne ikke er for små (da de krymper under tilberedning). Læg dem i et ildfast fad eller i en foliebakke og hæld olivenolie over. Brug hænderne til at ælte/gnide olien på de enkelte stykker. Slut af med at drysse salt over. Bag dine grønkålschips ved 200 grader i 10-15 minutter. Tag dem af, når de er sprøde men inden, at de bliver helt sorte.
Note: De er dejlig sprøde og smager godt. Du kan sagtens servere en dip til, men jeg synes egentlig ikke, der er behov for det. Vil du variere dem, kan du drysse dem med lidt krydderier. Prøv for eksempel lidt knuste fennikelfrø eller røget paprika.