Februar: Lasagne!

Februar: Lasagne!

Sidste måned bød på et ret bredt benspænd, som strakte sig over 500 år. Denne måned holder sig til én ret, nemlig lasagne!

Jeg bliver tit spurgt, hvad min yndlingsret er, og det er et svært spørgsmål, for jeg synes, der findes mange gode, spændende og lækre retter. Der er dog én ret, man sjældent går galt ved at servere for mig, og det er Garfields livret – også kendt som lasagnen. Det er jo en ret, som kan laves på mange forskellige måder – ikke kun den klassiske version med kødsauce, men også i fiske- eller vegetarversioner.

Så ja, jeg skal udforske lasagnens muligheder denne måned, og jeg glæder mig! Jeg har allerede planer om at lave et par forskellige kødversioner – måske med lam eller hjort? Jeg har tidligere lavet lasagne på hjerter, og det er ikke så farligt, som det lyder. Let måde at få folk til at spise indmad på. Og mon ikke også der sniger sig en fiskelasagne ind? Jeg har før lavet lakselasagne og såmænd også en lasagne med torsk, og begge var ret gode.

Vegetarudgaverne kan jo spises alene eller sammen med et stykke kød. Jeg har før eksperimenteret med spinatlasagner – både her og her – men der kan jeg snildt finde på nye versioner. Jeg tror også, at jeg skal huske at lave en bechamelsauce eller to i løbet af måneden. Det hader jeg ellers at lave, så tidligere har jeg tyet til mornaysauce, inden jeg begyndte at eksperimentere med at bruge ricotta i stedet.

Nu tænker du måske “jojo, men er det der lasagne ikke lige lovlig almindeligt – fisk eller ej?”, og det kan du i så fald have ret i. Derfor skal jeg selvfølgelig også eksperimentere med dessertlasagner… 😉

Velkommen til en måned, hvor din indre Garfield skal pleases!

Se de lasagner, jeg lavede i denne måned



39 thoughts on “Februar: Lasagne!”

  • Kære Piske
    Det var dog det skønneste valg, du har gjort for februar måned. Lasagne er også den ret, som jeg vender tilbage til igen og igen.
    Og glæder mig vildt til at se en dessertlasagne fra din hånd 😀

    • Tak skal du have! Det er jo en klassiker, som mange holder af, men heldigvis også en ret, man kan variere en del 🙂

      Sjovt nok glæder gemalen sig meget til at se, hvad jeg kan finde på mht. dessertlasagner… 😉

    • Min bedre halvdel går også rundt om sig selv lige nu og venter utålmodigt på maden – der er nemlig lasagne på bordet allerede i aften 😀

  • Haha, jeg har lige akkurat onduleret engang squash/auberginelasange her til aften, med masser af chili, oksekød og cheddar. Det var nu ikke dårligt. Faldt her den anden dag over en version med svampe og gedeost, det lyder heller ikke værst i mine øre. Glæder mig til at se, hvad du finder på.

    – Anne

    • Mmm! Det lyder godt. Jeg tror egentlig ikke, jeg har prøvet gedeost i lasagne – men det bruger vi til gengæld ofte på pizzaer herhjemme. Kan være jeg skal prøve det i lasagne?

  • Lasagne er bare godt! Sikken god ide! Og ang en dessert udgave så kan jeg fortælle, at jeg har fået serveret pasta med sukker på i Ungarn. Det er vist en almindelig dessert dernede. Det bliver spændende at følge hvad du kan finde på.
    Kh Ulrika

    • Det har jeg godt hørt om – det der pasta med sukker. Det lyder pænt mærkeligt – men jeg bliver også lidt nysgerrig, når jeg hører om det 😉

  • Lasagne er godt, hvad enten det er udgaven helt fra bunden med kødsovs med krydret rødvin simret i flere timer, eller om det er en lasagne med “kødsovs” på rødelinser.

    Mmm.. skal have hevet lave lasagne inden længe, så jeg holde øje med dig – tænk hvis kom med noget jeg ikke har prøvet før.

    • Mon ikke jeg kan finde på en sjov ting eller to? Der kommer i hvert fald en del varianter 🙂

  • GLÆDER mig allerede. Jeg mindes pludselig en skaldyrslasagne, som jeg ligger på min blog, og som opstod helt spontant – og som jeg husker som superskøn, og bare glemt at lave igen! For nogle dage siden lavede jeg en virkelig lækker spinatlasagne med valnødder og ovnbagte tomater, som blev virkleig god – den kommer på bloggen én af dagene. Måske jeg ligefrem ku inspirere kreative dig:-)

  • Tilslutter mig alle de andre, eeelsker også lasagne. Både jeg og mine kæreste har et problem når vi får det, vi kommer simplethen til at forspise os 🙂

    I midten af december google jeg rundt på nettet, og stødte på dessertlasagne – en dessert som min italienske kollega nægter eksisterer. Så jeg glæder mig til at vise ham billederne fra din blog 🙂

  • Mmm… vi har også talt om lasagne-marathon hjemme hos os. Udover den klassiske med okse, så laver vi også ret ofte kyllingelasagne med hakket kyllingekød i en tomatsovs og masser af spinat. Og så lagvis med bechamel og lasagneplader. Det har en en meget fin og mild smag.

    Ekstrabonus på den klassiske lasagne er tynde striber bacon allerøverst, som så bliver sprøde i ovnen – velbekomme 🙂

    Lasagnesalut
    fru Winther

    • Supergod idé med baconen på toppen! Det må jeg prøve på en af mine lasagneversioner. Tak for inspirationen 🙂

    • Det fortæller jeg mere om lidt senere i aften – der blogger jeg nemlig om den første lasagne, som jeg lavede sidste weekend 🙂

    • Det er jeg næsten helt sikker på, at der ikke kommer. Jeg prøvede på et tidspunkt en raw-lasagne på et af raw-spisestederne i Kbh og blev frygtelig skuffet, og selvom det på den ene side kunne være en motivation til at lave en bedre udgave selv, så tror jeg, at jeg springer over denne gang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *