Farserede porrer
Da jeg annoncerede mit benspænd med hakket kød, var der en, der foreslog, at jeg skulle lave farserede porrer, og det blev straks skrevet bag øret. Farserede porrer har jeg nemlig før overvejet at lave, men er kommet fra det igen. Nu måtte jeg hellere se at få det gjort, så i går fik vi disse farserede porrer til frokost.
Jeg skelede lidt til en opskrift fra Alletiders Kogebog, men legede lidt videre med ingredienserne. Jeg valgte at lave retten med hakket kalv og flæsk, men du kan også sagtens lave farserede porrer på hakket svinekød.
Brug gerne meget slanke porrer, så dine farserede porrer ikke bliver voldsomt store. Du finder et billede af de porrer, jeg brugte, længere nede i indlægget. Du kan dog også bruge lidt større porrer, men hold dig fra de helt store, tykke porrer.
Farserede porrer
3-4 personer
3-4 meget små porrer eller 2 mediumstore
400 g hakket kalv og flæsk – kan erstattes med hakket svinekød
1 æg
½ dl havregryn
2 tsk timian
½ dl vand
lidt salt og peber
1-1½ dl rasp
smør til stegning
Skyl porrerne, skær roden af samt den grønne top (fra der, hvor bladene begynder at dele sig). skær porrerne over, så de bliver 8-10 cm lange.
Kog dem i letsaltet vand i 8-10 minutter, indtil de er møre. Imens rører du farsen sammen af det hakkede kød, æg, havregryn, timian, vand, salt og peber. Drys lidt rasp ud på et stykke bagepapir. Del din fars i lige så mange dele, som du har porrestykker (i mit tilfælde seks dele). Tag en del fars og tryk det fladt ud over raspen.
Læg et stykke porre ovenpå farsen og fold forsigtigt farsen omkring porren – evt. ved hjælp af bagepapiret. Tryk farsen sammen, så den lukker sammen hele vejen rundt og rul den farserede porre lidt i raspen. Gør ligeså med resten af porrestykkerne og steg derefter de farserede porrer i en god klat smør. Porrerne kan også steges i ovnen, hvis du vil mindske fedtmængden i retten, men det har jeg ikke prøvet.
Servér porrerne med tilbehør. I mit tilfælde blev det med fintsnittet rød spidskål, der var krammet med lidt semistærk sennep samt rapsolie.
Note: Farserede porrer fungerer rigtig godt – ikke kun fordi raspstegte ting har en tendens til at smage godt, men også fordi den kogte porre giver en dejlig saftighed til retten.
Åh, det er en virkelig dejlig ret, som jeg holder meget af. Nu må den laves snart igen 🙂
Det er det nemlig – nu kan jeg undre mig over, hvorfor jeg ikke har lavet det noget før 😀