Restaurant Kini Kini
I sidste måned kiggede vi forbi den indonesiske Restaurant Kini Kini i Nordhavn, inden vi skulle i teatret. Vi havde over to timer at løbe på, så vi havde god tid – især eftersom københavnske restauranter typisk serverer så hurtigt, at man er færdig efter en 75-90 minutter.
Der gik dog et helt kvarter, inden tjeneren vendte tilbage for at tage imod bestilling (selvom der kun var et par mere udover os), og det burde have gjort mig nervøs. Men det vender jeg tilbage til.
Deres delemenu til 395 kr per person lød meget fristende, så den snuppede vi. Gemalen nuppede en øl, mens jeg valgte en af de spændende cocktails (som i øvrigt stod i 99 kr stykket – ganske god pris, når det er i København).
Der gik et stykke tid, inden vi fik drikkevarerne sammen med en pæn portion rejechips med en krydret Lao Gan mayo til. Den smagte glimrende men føltes nærmest federe end en normal mayo, og jeg savnede lidt et syrligt element at kunne kombinere den med.
Derefter var der atter en del ventetid. Nu begyndte bordene også at blive fyldt op. Men til sidst dukkede en tjener op med en lille skål med dampede kyllingeboller med krydret blommesovs til (lækkert og ikke for sødt) …
… samt en balinesisk andesalat lavet på andestrimler med sprød salat og sambal matah. En velsmagende ret og dejligt med grøntsagerne, der gav et frisk modspil til andekødet. Jeg savnede dog en lille smule sauce til.
Der var atter en del ventetid, inden vi fik to deleserveringer mere. Først en skål med lækre stykker laks med krydret limedressing og rogn til. Kombinationen af limedressing og laks fungerede helt fantastisk sammen.
Der var også et kyllingspyd med jordnøddesovs til hver. Mega-uartig sovs (ligesom den skal være) og dejligt mørt og krydre kyllingekød.
Vi ventede nu på hovedretten, og jeg var løbet tør for drikkevarer, så jeg bestilte en cocktail mere.
Igen var der en del ventetid, men til sidst fik vi en stor tallerken med grøntsager, der var tilberedt i wok med hvidløg og østerssovs …
… samt stegt softshell-krabbe …
… med bambusmuslinger, blå muslinger og kokoskarrysauce. Sidstnævnte smagte godt men var ret bøvlet at dele for to personer. Grøntsagerne var lige tilpas stegt, og den friterede krabbe ligeså. Rigtig gode retter.
På det her tidspunkt var der gået en del tid – og der gik yderligere ti minutter, før vi kunne komme i kontakt med en tjener. Vi gjorde opmærksomme på, at vi skulle gå senest et kvarter efter, og om de derfor ville servere desserten hurtigst muligt, og det var helt fint, sagde tjeneren. Der skete dog ikke noget, så da der var gået lidt over ti minutter, måtte vi atter få fat på tjeneren og bede om regningen. Den fik vi – dog uden nedslag på grund af manglende dessert – og vi skyndte os afsted mod teatret.
Maden hos Kini Kini levede fuldt op til forventningerne. Der var et par enkelte detaljer, jeg ville justere, men ellers var det mad med masser af smag – og der var rigeligt af den. De to cocktails, jeg prøvede, var en positiv overraskelse og bestemt værd at prøve igen.
Servicen – eller rettere manglen på samme – var til gengæld ikke særlig god. Tjenerne var ikke blot fraværende meget af tiden men også ret uengagerede og præsenterede ikke en gang retterne. Og det endte med at trække en del ned i den samlede oplevelse.
Jeg ender derfor med tre stjerner med pil op til Kini Kini. Det var blevet en meget bedre oplevelse, hvis restauranten havde et godt flow i serveringerne uden lange ventetider, og tjenerne ikke blot satte maden på bordet og forsvandt hurtigst muligt.
Det virker som et sted, der prøver at lukre på kinkin