Restaurant Heldenplatz

Restaurant Heldenplatz

Jeg spiste på Restaurant Heldenplatz sidste weekend, da vi brugte nogle dage i Hamborg. Vi boede tæt på banegården, da vi kun have to overnatninger og skulle frem og tilbage med tog, så jeg valgte også ret lokale spisesteder.

Jeg havde først tænkt mig, at jeg ville finde en restaurant med fokus på tysk mad, men meget af det blev lige lovlig brunt og tungt. Jeg faldt for det europæiske køkken hos Heldenplatz, da jeg syntes, at billederne i anmeldelserne var ret indbydende. Prisniveauet var i den høje ende i forhold til tyske priser, for du kan ofte opleve, at prisen er 30-50% lavere end i Danmark. Det var dog ikke tilfældet her.

Restaurant Heldenplatz har et forholdsvis beskedent menukort med 2-3 retter i hver af kategorierne forret, hovedret og dessert. De har også en fem retters menu, hvor man kunne udelade rejeretten, hvis man havde lyst. Den ville vi dog gerne have, så det blev til en fem retters menu til 89 euro. Dertil delte vi en flaske hvidvin, og senere kom der også lidt rødvin på bordet. Navnene på vinene fik jeg desværre ikke noteret, men tjeneren hjalp os med at vælge nogle ganske gode.

Mens vi ventede på første ret, kom der lidt kuvertbrød med luftigt smør til. Et friskbagt brød med en vis tyngde.

Restaurant Heldenplatz, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Hamborg

Forretten var en fantasifuld sag bestående af røget laks vendt i flager af tang og omgivet af æblestykker, kålrabi i flere udgaver samt røget creme fraiche. Meget interessant kombination men ikke mindst velafstemt. En god måde at servere en efterårsudgave af røget laks.

Restaurant Heldenplatz, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Hamborg

Den næste ret var aftenens bedste – syntes jeg. En ren vegetarret lavet på perlebyg, rødbeder, gedeost og brombærsauce. Rødbederne og brombærrene gav en fantastisk sødme og fylde til retten og komplimenterede gedeosten så fint.

Den tredje ret var rejeretten, som jeg omtalte i indledningen. Den bestod af store stegte rejer, der lå i en skaldyrsbisque og blev serveret med en persillecreme og persillerødder. Igen en velkomponeret ret. Jeg kunne også godt lide detaljen med persillecremen, der lyste flot op på tallerkenen.

Aftenens hovedret var ifølge tjeneren en fortolkning af en traditionel julemiddag, og den kunne også sagtens serveres til danske julemiddage. Den bestod af et stykke stegt andekød kombineret med kogt rødkål og kartoffelkroketter samt en lækker brun sauce. Og ja, den smagte virkelig meget af juleaften! Meget enkel og hyggelig ret.

Restaurant Heldenplatz, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Hamborg

Vi sluttede naturligvis af med en dessert, der her bestod af en spongecake inspireret af irish coffee kaffe- og whiskycreme samt chokolademousse. Fint afstemt uden at blive tung eller sprittet.

Tjeneren var skøn og skabte en god stemning, ligesom hun var meget hjælpsom.

Jeg savnede lidt en klar retning for maden, sådan som vi ofte har oplevet herhjemme. Her var det et bredt europæisk køkken uden at følge en bestemt stilart eller idé, og derfor kom menuen til at virke en smule uigennemtænkt. Den var dog vellavet, og alle retter smagte dejligt. Prisen var som sagt i den høje ende i forhold til, hvad jeg ellers har oplevet i Tyskland, og det er da også primært det, der trækker ned.

Jeg ender på fire stjerner med pil op til Restaurant Heldenplatz.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *