Peberfrugttærte
Denne peberfrugttærte serverede jeg også i søndags, da vores gæster blev udsat for auberginetærte og hønsefødder.
Inspirationen kom også denne gang fra ’Tryl med tærter’-kogebogen. Jeg brugte en anden tærtebundsopskrift, og så justerede jeg lidt på fyldet. Hvis du vil have en mere krydret udgave, så bland evt. en tsk oregano i tærtebundsdejen og tilføj lidt mere cayennepeber til fyldet.
Peberfrugttærte
4-6 personer
Tærtedej:
200 g hvedemel (udskift evt. 50 g med grovere mel)
100 g koldt smør
1 æg
½ tsk salt
1 spsk vand
Fyld:
3 peberfrugter
1 løg, skåret i tynde både
Olie til stegning
1 tsk cayennepeber
2 æg
2 dl creme fraiche
1 dl mælk
Salt og peber
Rør hvedemel og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern og gnid dem ud i melet, så det gryner. Rør æg og lidt vand i og saml dejen. Lad den hvile i køleskabet en halv times tid.
Skær peberfrugterne i strimler. Hæld lidt olie i en dyb pande og steg peberfrugter og løg i nogle minutter, indtil peberfrugterne bliver bløde. Vend cayennepeber i og giv grøntsagerne et minut mere, inden du tager dem af komfuret.
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Smør et ildfast fad (28 cm i diameter) og bred dejen ud i det. Sørg for, at dejen stikker 1-2 cm op over kanten. Prik bunden flere gange med en gaffel. Læg et stykke bagepapir oven på dejen og drys lidt tørrede bønner eller kikærter ud over det. Forbag bunden ved 200 grader i 20 minutter. Tag så tærtebunden ud og fjern bagepapir og kikærter.
Fordel de stegte grøntsager ud over tærtebunden. Pisk æg, creme fraiche og mælk sammen. Tilsæt lidt salt og peber. Fordel æggemassen ud over grøntsagerne og sæt så din peberfrugttærte i ovnen igen. Bag den i midten af ovnen i 30 minutter ved 200 grader.
Servér din peberfrugttærte lun.
Note: En dejlig saftig tærte. Den er oprindeligt lavet med bacon, men det savnede jeg slet ikke i smagen. En farverig peberfrugttærte, der sagtens kan spises, som den er – evt. med grøn salat til – eller som tilbehør til en kødret.