Ølbrygning: En lækker brown ale

Ølbrygning: En lækker brown ale

Så blev det endelig tid til vores andet ølbrygningsforsøg! Første gang lavede vi en funky IPA, og denne gang var det tid til en efterårsøl – nemlig en kælen brown ale!

Gemalen foreslog, at vi skulle forsøge at lave en brown ale, og det var jeg straks med på, da brown er vores ‘safe choice’, når vi gerne vil dele en øl. Brown ale kan være mange ting (på godt og ondt), men vores favorit er Jacobsens Brown Ale, og det var så også den, vi forsøgte at efterligne til en vis grad. Vi tilførte dog mere bitterhed.

Det var gemalen, der stod for at komponere ølopskriften, og det blev en lettere kompliceret sag med hele seks forskellige slags malt, to x bitter-humle og én aroma-humle. Det var sandt at sige også ham, der lavede det meste af arbejdet denne gang, hvor vi havde lidt mere styr på, hvordan det skulle foregå, men så kunne jeg jo supplere ved at koge blommemarmelade og andre hyggelige sylteprojekter imens.

Vi smagte øllen allerede en uge efter, at den var kommet på flaske, og her havde den en ret tydelig lakridsbitterhed. Den var dog mere afdæmpet efter en uge mere på flaske, og det er noget af det, der virkelig fascinerer mig ved hjemmebryggede øl – at følge, hvordan smagen udvikler sig over tid.

Den hjemmebryggede brown ale blev en anelse sødere, end gemalen havde planlagt det, men jeg syntes, den var virkelig skøn. Den måtte godt have haft lidt mere bitterhed, men denne her er nu en ganske dejlig efterårsøl – perfekt til regn, rusk og simreretter! Og læg så mærke til skummet – det blev virkelig vellykket denne gang!



1 thought on “Ølbrygning: En lækker brown ale”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *