Misoglaseret aubergine
Jeg var nødt til at prøve misoglaseret aubergine i forbindelse med månedens japanske benspænd. Jeg afholder mig ellers normalt fra at købe sommergrøntsager på denne årstid. Men denne ret – som hedder nasu dengaku originalt – var simpelthen for spændende til, at jeg kunne lade være.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift på misoglaseret aubergine fra Six Hungry Feet, men jeg brugte lidt mere miso og soyasauce, da jeg lavede misosaucen.
Misoglaseret aubergine
2 personer
1 stor aubergine
1 spsk miso
½ spsk sesamolie
1 spsk soyasauce
½ spsk risvinseddike
½ spsk mørk sirup
1-2 spsk vand
Lidt salt
Pynt:
sesamfrø
forårsløg, snittede
Skær toppen af auberginen og flæk den. Lav snit indvendigt i auberginen på kryds og tværs, så auberginekødet bliver inddelt i tern – MEN PAS PÅ, at du ikke skærer helt igennem og perforerer skindet. Læg de to have auberginer i et ildfast fad.
Hæld de øvrige ingredienser i en lille kasserolle og varm det langsomt op, indtil det simrer. Fordel det meste af saucen ud over snitfladen på auberginerne og sæt fadet i ovnen ved 200 grader. Bag auberginerne i ca. 40 minutter, indtil auberginerne er møre. Hæld gerne det sidste af saucen ud over auberginerne de sidste minutter, så den bedre kan trænge ned i snittene.
Misoglaseret aubergine kan serveres som hovedmåltid – for eksempel sammen med kogte ris og dampede grøntsager. Du kan dog også servere den som tilbehør til kødretter.
Note: Nu er aubergine en af mine yndlings-sommergrøntsager, så det var ikke så overraskende, at jeg er ret vild med misoglaseret aubergine. Slet ikke efter min begejstring for miso katsu den anden dag. Jeg skal helt klart have denne ret igen til næste sommer!
Uhhh, det var godt nok en lækker frokost i dag med nasu dengaku! Jeg havde godt nok ikke lige mørk sirup, men det fungerede fint med lidt rørsukker i stedet.
Det er dejligt at høre! Det er helt klart også en ret, jeg skal lave igen og igen 🙂