Melondrink: Japanese Slipper
Jeg faldt over drinken Japanese Slipper, da jeg researchede til den neongrønne drink sidste år. ‘Slipperen’ er også baseret på melonlikør, som jeg bruger alt for lidt i drinks. Og ja, så kunne jeg jo lige så godt prøve denne udgave.
En Japanese Slipper er typisk et mix af én del melonlikør, én del Cointreau og én del citronsaft. Jeg prøvede at bruge lidt mere melonlikør, men det blev for sprittet, og faktisk er denne drink lidt tung alkoholmæssigt. Jeg vil derfor anbefale dig at smage på den, når den er shaket, og så eventuelt tilføje en smule danskvand, hvis den er for kraftig til dig.
Jeg var udgået for cocktailbær (eller… i hvert fald de røde), og de friske kirsebær flød op til overfladen, så denne udgave blev uden rød pynt. Til gengæld havde vi heldigvis frisk melon på lager.
Japanese Slipper
1 drink
3 cl Midori likør
3 cl Cointreau
3 cl citronsaft
1 håndfuld isterninger
evt. et rødt cocktailbær
et tyndt stykke melon
Placér cocktailbærret i et lille trekantet cocktailglas. Fyld isterninger i en shaker og hæld Midori, Cointreau og citronsaft i. Ryst grundigt. Smag på det – hvis det er for kraftigt til din smag, kan du tilsætte en lille smule koldt danskvand. Hæld væsken gennem en lille si og over i cocktailglasset. Pynt med et lille stykke melon.
Note: Denne drink er en spændende kombination af meget sød melonlikør og ganske syrlig citronsaft – og så et skud appelsinlikør. Jeg synes, der er en fin balance mellem det søde og det syrlige, og så ser den jo fantastisk ud 🙂
Det er også den slags drink, jeg ville bestille på navnet
Hvis jeg så den på en bar og ikke kendte den i forvejen, så ville jeg også klart bestille den ud fra navnet 😀