Marts: Gæring og fermentering
Det er tid til at præsentere marts måneds benspænd, og det er… gæring/fermentering! Det er et benspænd, jeg flere gange har overvejet at kaste mig over, men som jeg dog også har været lidt betænkelig ved. Især i forbindelse med fermentering, hvor man skal være lidt påpasselig, da fermentering kan udvikle uheldige bakterier… men nu vover jeg altså pelsen.
Jeg har ikke eksperimenteret så meget med disse tilberedningsmetoder, så jeg vil starte forsigtigt. Samtidig har jeg ret travlt for tiden, så der er desværre ikke tid til lige så mange benspændsretter i denne måned, men jeg prøver at nå lidt forskellige ting, og ellers kan det jo være, at benspændet strækker sig et stykke ind i april.
Jeg har et par ideer eller tre i ærmet, men hvis du har ideer til, hvad jeg bør prøve at lave, så smid gerne en kommentar.
Bag med revet æbler, der har gæret lidt. ideelt til stop spild af mad, her æbler der synger på sidte vers :O)
Interessant! Hvor længe lader du dem gære?
Du skal helt klart lave kombucha (fermenteret the). Meld dig ind i den fantastiske Facebook gruppe ‘Kefir og Kombucha DK’ og få en gratis svamp:-)
Det overvejer jeg også! Jeg tror faktisk ikke, jeg har smagt kombucha… hvilket jo er en fejl 😉
Nu ved jeg ikke hvor højt et fermenterings-niveau du har, men Grundsmag har faktisk et kursus om et par uger omkring det 🙂
https://billetto.dk/da/events/fermentering-minikursus_2
Tusind tak for tippet! Jeg er ikke sikker på, at jeg kan nå det, men det er klart værd at overveje 🙂