Les Bacchanales – bedste restaurant i Vence-området
Vi var på en del restauranter på vores ferie i Provence, men den bedste var nu den Michelin-restauranten Les Bacchanales, hvor vi spiste frokost sammen med svigerforældrene. Ikke at det var et dyrt måltid – prisen afslører jeg i slutningen af anmeldelsen.
Les Bacchanales ejes af kokken Christophe Dufau, som har været gift med en dansk kvinde og derfor også taler dansk. Det oplevede vi, da han kom hen til vores bord og præsenterede dagens menu. Der er mulighed for at sidde indenfor i smukt dekorerede lokaler, men denne dag sad vi i baghaven og kunne nyde udsigten til den store urtehave, som kokkene flere gange høstede i, mens vi var der.
Mens vi ventede på maden, fik vi disse nybagte brødstænger sammen med en meget panggrøn og smuk pesto. De lyse stænger havde et snert af rosmarin over sig, mens jeg var mere i tvivl om de mørke stænger. Det var dog i det hele taget sjovt at se mørkt brød i Frankrig – det er jeg ikke vant til.
Kompakt, velsmagende og meget grøn pesto – lavet på alt godt fra urtehaven.
Til forret fik vi indbagte salturter med marinerede tomattern, marinerede og røgede ansjoser samt en urteskum. Salturterne var dyppet i en så tyndtflydende dej, at de kun lige blev sprøde og på ingen måde fedtede, hvilket indbagte sager ellers let kan blive. Det var en meget elegant og smuk servering, hvor tomaternes ekstreme sødme gik rigtig godt med de sprøde og friske nuancer. Ansjoserne overraskede positivt – de var på ingen måde ‘fiskede’ eller salte i smagen og gik rigtig godt med de andre elementer.
Til både forret og hovedret havde vi mulighed for at snacke dette lækre brød – inkl. høvlet smør til – og det krævede en vis selvbeherskelse ikke bare at spise løs, for det smagte selvfølgelig ganske godt.
Til hovedret kunne vi vælge mellem fisk eller lam, og selvom jeg elsker lammekød, så kunne jeg ikke stå for beskrivelsen af fiskeretten: multe stegt i figenblade og serveret sammen med revne trøfler, bønner, figenpuré, brændte løg og jernurt. En meget fin og anderledes servering – ret spændende med den søde puré sammen med fisken.
Nu viser jeg sjældent billeder af de retter, som gemalen spiser, men denne smukke servering blev han nødt til at fotografere – og ja, den smagte lige så godt, som den så ud.
Desserten på Les Bacchanales var den samme for alles vedkommende – en lille servering med vandmelontern og agurkestykker – begge sandsynligvis vakkuumpakket sammen med lidt sukker og derefter kogt – lagt i en mild sagosuppe sammen med friske hindbær.
På tallerkenkanten lå en supersprød marengs sammen med en ret lækker is, hvor vi dog ikke kunne placere smagen. Dejlig var den dog. En smuk, sommerlig og let dessert.
Nu er vi så heldige, at svigerforældrene er kaffedrikkere, så de snuppede sig en kop kaffe efter måltidet. Vores held bestod så i, at der også var petit fours til gemalen og jeg, da kaffen blev serveret! De skønneste trøfler smeltede på vores tunger, og de to slikkepinde – en med chokoladekage og en af sukker med karamel – var både sjove og festlige. Kreativ måde at slutte af på.
Maden på Les Bacchanales var velsmagende, spændende, overraskende, inspirerende og meget smuk, og så kostede den treretters menu kun 35 euro! Uhørt billigt i forhold til kvaliteten. Både mave og sjæl var glade og tilfredse efter den oplevelse, og jeg gik derfra med flere ideer til spændende retter, jeg gerne vil lave på et tidspunkt.
Les Bacchanales er den bedste restaurantoplevelse, jeg har haft i Provence-området gennem de sidste ti år, og det belønnes med seks stjerner. Det eneste negative ved stedet er, at det ikke ligger i Danmark, så jeg kan besøge det noget oftere!
Det lyder saftsusemig også lækkert!! Kan godt forstå, at du gerne ville have en Michelin-restaurant med menuer til 35 Euros til at ligge her til lands. – Det ville jeg skiseme også gerne 🙂
Ja ikke? Og hvis man så også kan få vejret med… 😀
Det var dejligt at opleve et så kreativt køkken, hvor maden nærmest emmede af friske råvarer og legelyst 🙂
Hvor ser det helt igennem fantastisk ud!
Jeg ved ikke om jeg drømmer om at komme til at spise på en Michellin stjerne en eller anden dag. Måske, lidt alligevel.. Ikke fordi det er fint, men fordi madoplevelsen jo altid vil være helt enestående!
I Paris har jeg ofte spist Pain poulain, og det er måske ikke ligefrem rugbrødsmørkt, men så mørkere i alle tilfælde.
Det behøver såmænd ikke at være fint for at være Michelin – på Relæ henter man f.eks. sit eget bestik, og generelt er der en del restauranter verden over, som har fået en Michelinstjerne, uden at det er dyrt og fornemt 🙂
Jeg synes, det er dejligt, at man kan få sig en fantastisk og spændende madoplevelse, uden at det koster spidsen af en jetjager, og dette sted imponerede 🙂
Wow, det er ikke ofte man kommer ud for 6-stjernede madoplevelser – det var meget spændende at læse. Og sikke nogle skønne billeder. Nybagte brødstænger og smuk pesto lyder lækkert, mens man venter på maden.
Nej, men jeg syntes, stedet fortjente det – og jeg er ellers nærig med topkarakteren 😀
Hold da op, hvor ser det godt ud 🙂
Mange hilsner
Birthe
Det var også en superskøn oplevelse 🙂
Ej, men for helvede, hvor ser det bare overdrevet lækkert ud (:
Nemlig 😉
Det ser rigtig dejligt ud, jeg er selv at finde i provence ikke særlig lang derfra om lidt over en uge 🙂
Det kan være man skulle kigge forbi, aftenkortet ser også godt ud.
Det må du gøre – det er et rigtig dejligt sted 🙂
Puha, det er jo lige før man bør tage til Provence alene på grund af denne restaurant. Det lyder virkelig som en skøn oplevelse med lækker mad.
Mens jeg læst din anmeldelse begyndte min mave selvfølgelig at rumle – og ikke efter den kedelige madpakke der ligger ude i køleskabet ;0)
Jeg kunne i hvert fald godt finde på at tage dertil, når jeg en dag kommer til Sydfrankrig igen – det var en skøn oplevelse 🙂