Februar: Fødselsdag
I sidste måned spurgte jeg til forslag til benspænd for dette års madlavning, og der kom gode bud både her på bloggen samt på Facebooksiden. Det var dog gemalen, der fik ideen til februars benspænd – fødselsdag. Han har nemlig fødselsdag i næste uge og foreslog for sjov, at jeg da kunne have det som tema hele måneden. Men jeg tog ham alvorligt, for jeg synes faktisk, det kunne være en sjov udfordring. Jeg tror dog, at det bliver lidt for smalt, hvis jeg bare fokuserer på danske fødselsdage, så månedens opskrifter bliver også inspireret af, hvad man serverer til fødselsdagsfejring i andre lande.
Da jeg var barn, fik jeg altid fødselsdagsboller med rosiner. Jeg har til min egen overraskelse netop opdaget, at jeg aldrig har blogget om dem, så det kan være, jeg skal udbedre den fejl i løbet af måneden. Til børnefødselsdagene fik vi boller, pølser med ketchup, regnbueis og lagkage. En sjælden gang var der kagemand.
Hvilke retter forbinder du med fødselsdagsfejring? Er der nogle særlige traditioner i din familie?
Boller, varm kakao og kagemand/lagkage med banan og creme til børnefødselsdage hos de klassiske familier – pitabrød med skinke, salat, majs og rød dressing, slikposer fra skattejagten eller regnbueis ved de knap så bagrglade.
Dumleslikkepinde og flødeboller til at dele ud i klassen :D.
Ku’ være skægt at se dig genskabe noget slik.
Da vi røg på de sidste tre folkeskoletrin og var det ældre, stod den tit på pizza(snegle), drinks med paraply og pandekager med is.
… vent lige lidt! Jeg har da ikke haft et slik-benspænd :O
Det var jeg ellers overbevist om. Det ryger straks på listen 😀
.. Hov: Hjemme ved os selv stod den på hjemmelavede boller eller “snyde pizza” (halve flutes med pizzafyld), samt kanelsnegle eller M&M-kage (kakaokage med hvidglasur og chokoladeknapper) og juice, varm kakao og sodavand til dem, der ku’ lide det – ikke mig😄.
Det var menuen, uanset om det var voksne eller børn, der fejrede år.
Dertil måtte man bestemme aftensmad på den dag, man fyldte år, og jeg valgte gerne bøfsandwich med soooovs, eller frikadeller med sovs.
Dertil fik vi rundstykker og kakao på det pæne porcelæn og blev sendt i skole en time senere. Det var klart den fedste luksus.
Perfekt benspænd, for min søn fylder 18 i denne måned.
Ikke så mange traditioner udover man må vælge aftensmaden. Jeg husker min fødselsdag for min mors chokoladekage med hvid glasur med lys i. Min søster fik vandbakkelsekagemand og når børnehaven var på besøg var der kødsauce og pasta
Det er egentlig ret pudsigt. Jeg fik en chokoladekage med kokos-kakaoglasur i sidste uge på arbejde og kom til at tænke på, hvor sjældent jeg får det i dag. Det var ellers en af de kager, jeg oftest stødte på som barn. Fandt ud af, at jeg savnede den, ligesom klassens time-kagen med hvid glasur nu også kunne noget 🙂
Det må være boller, varm kakao og lagkage. Sjovt som mad og fødselsdagstraditioner næsten altid drejer sig om noget fra det søde køkken. Gad vide om det også er sådan i andre lande? Det kunne være skægt, hvis der var lande/kulturer hvor den traditionelle fødselsdagsspise var noget fra det salte køkken, men jeg kan ikke lige komme i tanke om noget. Måske du har et bud?
Det har jeg! Hvor mange af dem, jeg når at prøve, afhænger af hvor mange af dem, jeg kan nå at skaffe ingredienser til. Men der skulle gerne komme nogle stykker 🙂
Hvad med en menu a la 90 års fødselsdagen…
The soup
The fish
The bird
The Fruit
Cheerio Miss Sophie…
Oh, det er altså en ret sjov idé! Det er ikke sikkert, at jeg når det i denne måned, men det er da klart noget, jeg skal prøve på et tidspunkt. Tak for inspiration 🙂
Mine fødselsdage ver med frikadeller, gulerods- og agurkestave. Det var et hit blandt børn der ellers fik lagkage og boller.
Min 40 års fødselsdag (under corona) blev andet end forventent, men rigeligt champagne
Ja, der er helt sikkert en del fester de seneste års tid, der har været anderledes end vente/planlagt – hvis de overhovedet er blevet holdt. Kan dog se på mailbakken at vennekredsen vil kompensere den kommende sommer med andre gode anledninger til at mødes 🙂