April: Gin
Månedens benspænd hører til i den festlige afdeling, for i april vil jeg eksperimentere med gin! Jeg vil selvfølgelig hævde, at det først og fremmest skyldes, at jeg godt vil have ryddet lidt ud i ginlageret, som blev udvidet en del, da vi holdt en ginsmagning for vores vinklub i starten af året. Men selvfølgelig er det også fordi, at jeg godt kan lide gin & tonic.
Sådan har det dog ikke altid været. For 6-7 år siden brød jeg mig overhovedet ikke om den ellers så populære drink, for jeg syntes, at den mest af alt smagte som at bide i et grantræ! (ikke at jeg har prøvet det, men jeg er helt overbevist om, at det ville smage på den måde). Det lykkedes dog en af mine venner at mikse en gin & tonic, jeg kunne lide, og nogle måneder efter var jeg til Kulinarisk Sydfyn, hvor jeg kom forbi en ginbar. Her lagde mærke til, hvordan de miksede drinks, og jeg indså, at jeg havde lavet en klassisk fejl – nemlig at bruge alt for megen tonic. Derudover havde jeg på det tidspunkt kun prøvet supermarkedernes allerbilligste gin, og her kan det altså godt betale at betale bare lidt mere. Ikke at man nødvendigvis skal fyre 300-400 kr af på en flaske gin hver gang – gode, solide klassikere som Bombay Sapphire og Tanqueray kan som regel findes på tilbud til 120-150 kr.
Det er nærmest en videnskab
At mixe en god gin & tonic kan godt være lidt af en udfordring, for en gin passer ikke nødvendigvis med alle slags tonic, og ligesom der findes tusindvis af forskellige gin, så findes der også overvældende mange forskellige slags tonic.
Og ja, det er vigtigt at vælge en tonic, der passer til din gin, eftersom tonicen typisk udgør mellem 66 og 75% af drinken. Men hvilken tonic skal du så vælge?
Personligt har jeg altid Fever-Tree Indian Tonic og Fever-Tree Mediterranian Tonic stående. Den første er en helt klassisk tonic, der går godt til mange slags gin. Den anden er en lidt mildere og sødere tonic, som ikke er lige så skarp som den første. Den går derfor godt til gin med citrus og/eller krydderurter i. Derudover har vi også tit Thomas Henry tonic stående – det er ikke blot en god allround tonic, men den kan også tit købes i små flasker i supermarkederne, så den er lidt mere handy end Fever-Tree. Den fungerer godt til milde og letfrugtige gin.
Men der findes også rigtig mange andre, og nogle af dem vil jeg eksperimentere med i løbet af måneden, hvor jeg både vil fremhæve nogle af mine favorit-gini helt enkle gin & tonic-opskrifter, ligesom jeg vil mixe en række forskellige gin-drinks. Nåja, og mon ikke jeg også lave et enkelt skørt eksperiment eller to, der involverer gin.
Læs mere om gin & tonic
Vil du gerne vide mere om gin, tonic og ikke mindst kombinationen af dem, så har jeg her samlet nogle links til interessante artikler
Basisviden om gin
Forskellige typer gin
Værd at vide om tonic
Værd at vide om tonic – 2
Og så lige to gode danske ginblogs, jeg nyder at læse:
En Verden af Gin
Why Not Gin