Restaurant L’effet Mer Menton
I sidste uge var jeg i Sydfrankrig med familien, og en af aftenerne spiste vi på restaurant L’effet Mer Menton. Det var virkelig et held, vi faldt over den, for restauranten åbnede i starten af juli i år og ligger midt i et område med masser af turistfælder. Men her var en restaurant, der virkede spændende og måske kunne byde på en god spiseoplevelse.
Jeg kunne naturligvis ikke stå for det virkelig interessante cocktailkort og valgte husets drink… som viste sig at være denne farverige sag, der i den grad signalerede fest og farver! Og jo farven er ret giftig, men den smagte formidabel! Frisk og med tydelige citrusnoter men også med en lækker sød skum på toppen. Awesome!
Det var svært at gennemskue hvor store portionerne var, og da forretterne lød så interessante, at de var svære at vælge imellem, spurgte vi, om det var muligt at vælge to forretter i stedet for en forret og en hovedret (især hvis man var i tvivl om, hvor meget man kunne spise). Det var heldigvis ikke et problem, så jeg lagde ud med en krabbetoast smurt med mayo og toppet med avokado og lucernespirer.
Den var sprød, saftig, cremet og virkelig lækker. En meget fin og lidt usædvanlig kombination. Selskabets yngste på 12 gav sig også i kast med denne servering (som hovedret) og var også godt tilfreds.
Min næste ret – som så var en forret – bestod af marinerede tunstykker omkranset af hummus med ristede kikærter, sprøde flager samt lucernespirer. Retten havde et touch af asiatisk eller mellemamerikansk krydring, og i det hele taget havde mange af menukortets retter fået et twist.
Nu var det ikke fordi, at jeg havde en stor appetit efter de ret velvoksne forretter, meeen jeg havde set en citrontærte på menukortet, og da de første to serveringer var så vellykkede, så måtte jeg naturligvis også forsøge mig med citrondesserten. Og den havde da også en dejlig syrlighed, men marengslaget var lige lovlig tykt til min smag.
Du skal ikke snydes for den dessert, som min mindste nevø delte med min svigerinde – en ‘dræber’-servering bestående af smørstegt fransk toast med karamelsauce og is. Portionen var virkelig voldsom (og L’effet Mer anbefalede da også, at man var to om at dele), men den fik ros!
Betjeningen var yderst hjælpsom og venlig, og tjenerne var meget smilende. Deeet kan man ikke altid forvente i Frankrig, men her var altså skruet godt op for både charme og serviceniveau, og vi nød at spise hos L’effet Mer.
Min cocktail var fremragende, og maden var spændende, nuanceret og lækker. Eneste kritikpunkt er den lidt for gavmilde mængde marengs på desserten – og så et til tider lidt for høj musik fra højttalerne.
Jeg ender derfor på fem stjerner til L’effet Mer Menton. Besøg den, hvis du får muligheden – jeg tror ikke, at der findes en bedre restaurant i det område af havnen.
Ej, den drink ligner noget man sku’ serverer til en Harry Potter fest!
– A
Eller et 90’er-inspireret beach party 😀