Konkurrence – klimavenlig mad
SPONSORERET INDLÆG
Har du brug for inspiration til spændende mad, der samtidig tager hensyn til klimaet? Så deltag i denne konkurrence om en spritny kogebog – ‘Grønt i front i klimakøkkenet’. Kogebogen er udarbejdet af Ditte Ingemann og indeholder opskrifter, der er lette at lave en travl hverdag, og hvor der er fokus på flere grøntsager, mindre madspild og masser af smag.
Hvad skal jeg gøre for at vinde?
Skriv en kommentar herunder, hvor du fortæller mig hvilke klimavenlige vegetarretter, du godt kan lide at spise om vinteren.
OBS! Konkurrencen er slut, og vinderen er fundet via random.org. Det blev Louise P. Tillykke til dig og tak til alle, der deltog 🙂
Tak til Strandberg Publishing, der har sponsoreret bogen.
Jeg elsker at spise og lave Dahl
Jordskokkesuppe og squash med fyld af nødder og grøntsager/kartofler.
Jeg kan rigtig godt lide grønkål! Som chips, i salat, stegt på panden. Men nok mest som chips hæhæ.
Jeg vil elske yderligere inspiration til grønne/ klimavenlige og gerne børnevenlige retter.. indtil videre er yndlingsretterne
– daal med naanbrød
– marokkansk veggiegryde med granatæblekerner og couscous
– tortillas med ovnstegte blomkål og gulerødder
– grøntsagstærter
– veggie moussaka
– omeletter
– veggie pizza
Helt klart kartoffel pizza med rosmarin.Lavet på surdej. Og vesterhavsost.
Eller pandebrød med stuvet svampe.
Løgsuppe er virkelig osse lækkert,…
Gulerodsuppe, jeg kan desværre ikke lide kartofler
Suppe baseret på danske rodfrugter.
Dahl og græskar suppe er all time favorites 🙂
Porre kartoffelsuppe – vi spiser næsten hver uge vinteren igennem.
Kartoflen er jo en dejlig klimafætter og tilmed billig og nem at varierer. Jeg elsker sprøde kartoffelpandekager med en god salat og dip. Og også på pizza, i suppe med grønkålschips på toppen, i en hjemmelavet samosa, som pommes Anna, i gratin med blomkål og porre. Og så 1000 andre måder 😊.
Hej Louise.
Tak for dine forslag. Jeg har trukket lod, og du er den heldige vinder. Jeg sender dig en e-mail 🙂
Altså kartoffel-porre suppe står højt på den liste. Sammen med grønkålssuppe og minestrone. Vi laver også chili sin carne og svampe-lasagne.
Svampeterrine. Da jeg var yngre og 100% vegetar var svampeterrine min ‘and/flæskesteg’ juleaften – og selvom jeg i dag spiser kød hænger min ynglingssvamperet ved i vintermånederne – og også til juledagene.
Jeg elsker lunende retter som hokkaidosuppe og vegetarlasagne med linser og svampe. Hver uge er en af delene på menuen, stort set 🙂
Rødbedebøffer -gerne i pariserbøf versionen