Gode isbarer i Nice
På vores ferie i Nice skulle vi selvfølgelig også have et par is… eller tre for at være helt nøjagtig! Vi havde researchet lidt på gode isbarer i Nice – først og fremmest via Tripadvisor, hvor Gelateria Azzurro kom ind på en imponerende 9. plads på den samlede liste over spisesteder i Nice.
Isbaren har et stort udvalg af is, hvilket kan være et tegn på, at stedet enten er meget alsidigt og eksperimenterende – eller at de gaber over for meget og ikke er kritiske nok mht. hvad de sælger. I dette tilfælde var det heldigvis det første.
Den charmerende bestyrer imponerede os med et par danske gloser, og han stak os også en smagsprøve på en skøn pæreis, inden vi skulle vælge hvilke is, der skulle i vaflerne. Det var et temmelig svært valg, men jeg endte med at tage en kugle citrontærte-is samt en kugle creme brulèe-is. Gemalen snuppede en kugle pistacie-is og en kugle chokoladesorbet. Alle fire typer is var fantastiske, men jeg var især vild med citrontærte-isen (og ikke kun fordi jeg elsker citron – denne her var utrolig lækker) og med chokoladesorbeten, der fungerede ret godt. Creme brulèe-isen var mild og dejlig, mens pistacie-isen hører til blandt de bedste pistacie-is, jeg har smagt.
Turens bedste isbar og dermed også nr. 1 på min liste over gode isbarer i Nice – kan klart anbefales!
Gelateria Meraviglia var turens næstbedste isoplevelse. Det er en lillebitte isbar med 8-10 forskellige is samt en række hjemmelavede ispinde (dem fik jeg desværre ikke fotograferet – de var ellers smukke). Smagene er forholdsvis klassiske og i den tunge ende, men heldigvis besøgte vi stedet en aften, hvor vi nøjedes med at spise lidt frugt til aftensmad – nåja og så ovenstående is. Jeg valgte en kugle med en tiramisu-lignende is samt en kaffe-is, mens gemalen tog en kugle mango-is og en kugle pistacie-is (ja, han er ret glad for pistacie. Det er jeg sådan set også, men han når altid at vælge det, før jeg gør :)).
Tiramisu-isen var syndig god (og ret mættende) og blev suppleret godt af den kraftige kaffe-is, som havde en fin balance mellem sødme og bitterhed. Gemalens mango-is havde en tydelig mangosmag, mens pistacie-isen var næsten lige så god som den hos Azzurro.
Den tredje og sidste isbar, vi besøgte, var Fenocchio Glacier, der er kendt for deres meget store – og meget specielle – udvalg af is. De har et sted mellem 90 og 100 forskellige is, og udover et bredt udvalg af chokolade- og frugtis, så har de også en række ret specielle is – for eksempel timian-is, lavendel-is og tomat-basilikum-is!
Vi tog vanen tro to kugler is hver. Jeg valgte lime-is og avokado-is, mens gemalen tog saltkaramel-is og abrikos-is. Lime-isen var en stor skuffelse. Den smagte syntetisk og fik mig mest til at tænke på rengøringsmidler. Bvadr! Avokado-isen var noget bedre – mild og behagelig og med et fint touch af avokado i smagen. Abrikos-isen havde en udmærket abrikossmag, men var lige lovlig sød, mens saltkaramel-isen var glimrende (men måtte gerne have været lidt mere salt).
Jeg ved ikke, om vi var uheldige (eller for vovede i vores valg), men jeg var i hvert fald ikke så imponeret, og vi endte med at smide ca. halvdelen af isen ud (og den slags helligbrøde kaster vi os normalt ikke ud i!). Fenocchio Glacier bliver ofte nævnt, når diverse magasiner laver lister over lækre isbarer i Nice, men jeg kan altså ikke anbefale den.
Mhhh citrontærteis, det lyder godt nok lækkert. Håber du genskaber den herhjemme, så vi andre også kan smage:-p
Genial idé! Tak! … enhver undskyldning for at bage citrontærte er yderst velkommen her i huset 😉
Det er spændende at prøve is, når man er ude at rejse, og I fik jo heldigvis nogle skønne smagsoplevelser 🙂
Her i Liseleje (på Lisehøjvej) kan vi også være med, når det gælder lækker is 🙂
Ja og især i Sydfrankrig og Italien – der er nogle rigtig gode ismagere 🙂