Brøndums Hotel
Inspireret af det dejlige sommervejr, vi har haft den sidste uges tid, hopper jeg lige tilbage til min sommerferie, hvor gemalen og jeg var nogle dage i Jylland. Den første dag var vi i Aarhus, hvor vi spiste frokost på Klassisk Fisk og aftensmad på Köd, og den næste dag susede vi til Skagen, hvor vi overnattede hos nogle venner. Det meste af tiden diskede de op med den ene lækre anretning efter den anden, men på andendagen spiste vi frokost på en af de mest klassiske spisesteder i Skagen, nemlig Brøndums Hotel.
Brøndums Hotel serverer klassiske danske frokostretter, og jeg var spændt på, om restauranten kunne leve op til sit ry. Vejret var – som du kan se på billedet herover – aldeles pragtfuldt, så vi valgte at sidde ude i restaurantens gårdhave.
Jeg bestilte to stykker smørrebrød, og mens vi ventede på maden, kom vores drikkevarer. Jeg ville gerne prøve øl fra det lokale bryghus, Skagen Bryghus, men jeg var lidt udfordret af, at jeg synes, at lyse øl og især pilsnere ofte er ret kedelige. Omvendt kunne jeg heller ikke få mig selv til at bestille en mørk øl, når den første ret var med sild, så jeg endte med at udfordre mig selv og valgte en hvedeøl. Den var tilpas neutral til at fungere ok i varmen og til silden, men det er ikke en øl, jeg ellers ville købe for at nyde en varm sommerdag.
Og så kom første servering. Jeg havde valgt en gammeldags modnet marineret sild, der var toppet med løgringe, radiser og kapers og serveret sammen med karrysalat (som kan ses i en skål i baggrunden). En dejlig saftig og velsmagende sild sammen med en god, fed karrysalat, der havde tilpas meget karrysmag. Det føltes virkelig som god, klassisk dansk frokost, der var kræset for. Mmm!
Den anden servering var for mit vedkommende et stykke højt belagt smørrebrød med skiver af sprængt kalvetunge smurt med stærk sennep og derefter toppet med confiteret kyllingesalat med trøffel, selleri, sprødt kyllingeskind, syltede agurker samt grønt. Jeg valgte dette stykke af to årsager – dels at jeg elsker kalvetunge, som jeg får alt for sjældent, og dels fordi jeg var ret nysgerrig mht. kombinationen af kalvetunge og kyllingesalat. Den er jeg nemlig ikke stødt på før. Men den fungerede overraskende godt, og jeg nød denne syndige sag med de mange gode smagsnuancer, hvor det eneste fejltrin var det sprøde kyllingeskind, som bestemt ikke var frisklavet. Det var tværtimod koldt og kedeligt.
Brøndums Hotel levede fint op til forventningerne – og mere til. Maden var vellavet og havde heldigvis et par twists som gjorde, at selvom retterne var klassiske, så var der også tænkt over tilbehør og sammensætning.
Stemningen i gårdhaven var god, og det bidrog helt sikkert til den positive oplevelse. Lokalerne hos Brøndums Hotel er dog også smukke – vi nåede lige at se dem, da vi gik igennem restauranten for at komme om i gårdhaven – men på en solskinsdag som denne ville man helst sidde udenfor.
Min eneste anke ved oplevelsen var servicen, som desværre ikke var særlig god. Jeg er ellers vant til, at servicen på restauranter generelt er bedre i Jylland (sammenlignet med Sjælland og især København), men på Brøndums Hotel var tjenerne desværre ikke særlig opmærksomme denne dag. De havde også en del at lave, men vi måtte vente en del, og de glemte blandt andet vores bestilling af vand, som vi måtte rykke for.
Brøndums Hotel har fortjent sit gode ry og er helt sikkert et besøg værd, hvis du kommer til Skagen. Fem stjerner herfra.
Vi var der også i sommers og havde samme oplevelse- lækker mad, lækkert sted, men alt for stresset og uopmærksomt personale. Til de priser forventer man en særlig oplevelse hele vejen rundt og selvom vi oplevede betjeningen som ganske venlig, så var den ikke noget at snakke om..
Ja, det er virkelig synd – især fordi man forventer det af et ‘fint sted’ som Brøndums Hotel.