Restaurant Von Lügenhals

Restaurant Von Lügenhals

Vi er lige hjemvendt fra en weekend i det fynske/jyske, hvor vi spiste flere gode steder – blandt andet hos Von Lügenhals i Varte Garden. I går besøgte vi nemlig FLUGT museet i Oksbøl (kan anbefales), og bagefter var det tid til frokost, så vi kørte til Varde. Her havde jeg nemlig spottet Restaurant Von Lügenhals, som så virkelig hyggeligt ud og havde fristende smørrebrød på menukortet. De koster i øvrigt mellem 105 og 135 kr stykket, hvilket er en ganske fin pris i dagens Danmark for højbelagt smørrebrød lavet på lokale råvarer.

Vi valgte begge at prøve øl fra det lokale bryggeri, Warwik. Jeg var heldig med Skafte – en fyldig og lækker porter, der ikke føltes helt så tung som beskrivelsen lagde op til. Gemalen prøvede en anden mørk øl, Lause, som desværre ikke var særlig interessant.

På menukortet står der, at de anbefaler to stykker smørrebrød per person og tre hvis man er godt sulten. Jeg havde efterhånden oparbejdet en god appetit, for klokken nærmede sig halv to, så jeg foreslog, at vi valgte to stykker smørrebrød hver samt delte en snack – i dette tilfælde en vaffel med skinke fra lokal gård, syltede løg og masser af revet ost. Vaflen var heldigvis ret luftig og blød, og serveringen var det i hele taget ganske lækker. Den måtte gerne have været lidt mere snasket, men ellers en fin ‘forret’.

De fire stykker smørrebrød blev serveret på samme bræt. De var noget større, end jeg forventede (som tjeneren sagde til et par andre gæster “Vi er jo i Vestjylland” – underforstået at portionerne er store), så jeg er glad for, at vi kun havde valgt to hver. Fra venstre mod højre er det:

  • Rørt tatar på ristet rugbrød med tørrede tomater, aioli, kapersbær og syltede bøgehatte
  • Sol over Varde Garten – rilette lavet på bakskuld med syltede tyttebær, confiteret æggeblomme og ristet rugbrød
  • Hjemmemarineret sild med karrysalat, smilende æg, æble-crudité, syltede rødløg samt karse
  • Rosa kalvekød med bearnaise-mayo, sprøde kartoffelchips, syltede løg og bagte tomater
restaurant Von Lügenhals, restaurantanmeldelse, restaurant, madanmeldelse, restauranter i Esbjerg

… her set fra en anden vinkel.

Smørrebrødet var velsmagende og spændende. Jeg kunne godt lide, at de havde eksperimenteret med smagssammensætningerne og brugte forskellige syltede grøntsager til at supplere smagen. Tataren måtte godt have været krydret mere, men ellers var jeg ganske godt tilfreds med smørrebrødet.

Betjeningen var yderst venlig, og stedet virkede i det hele taget hyggeligt og afslappet. Bestemt et sted jeg gerne kigger forbi igen.

Jeg ender på fem stjerner til Von Lügenhals.



2 thoughts on “Restaurant Von Lügenhals”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *