Hørby Færgekro

Hørby Færgekro

Tidligere på måneden tog vi på udflugt til Holbæk-området sammen med et af de ældre familiemedlemmer, og her spiste vi frokost på Hørby Færgekro. Den ligger med en flot udsigt til fjorden, og denne dag var der også ekstra meget at se på, eftersom den kraftige blæst gav skum på bølgetoppene. Det blæste faktisk så meget, at Hørby Færgekro måtte køre markisen ind, men vi satte blot pris på det ekstra solskin, der kom ind.

Det er muligt at få en frokostservering til 275 kr med forskellige kolde og lune anretninger, og den snuppede både gemalen og jeg. Jeg havde dog en mistanke om, at portionerne nok var store, men jeg var ret sulten efter at have været til svømning om morgenen. Selskabets sidste deltager er til gengæld småtspisende, så han bestilte en æggekage med flæsk og tomater.

Der kom en brødkurv med to slags rugbrød samt hvedebrød – alt sammen lunt og friskbagt.

Hørby Færgekro, restaurant i Holbæk, restaurant Tuse Næs, Tuse Næs Bognæs, kro i Holbæk, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Første servering var en marineret sild med rødløg, kapers og fedt. En simpel anretning, som fungerede fint, men den kom til at blegne lidt i forhold til de følgende retter.

Hørby Færgekro, restaurant i Holbæk, restaurant Tuse Næs, Tuse Næs Bognæs, kro i Holbæk, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Der var noget mere spræl over den store skål med rejer, der havde fået en gavmild portion citronmayonnaise over sig. Selvom vi gjorde et bravt forsøg, så kunne vi ikke spise op af disse. Men nøj hvor var de lækre!

De stegte rødspættefileter med remoulade var sprøde og alligevel saftige. De kunne måske godt have været en lille smule tykkere, men nu var portionerne generelt ret store, så vi var alligevel ikke kommet igennem en større filet.

Her var meget passende en pause, inden vi fik den sidste salte ret – en tartelet fyldt med høns i asparges. En klassisk servering, der bare holder – især når man bruger tarteletter af god kvalitet.

Jeg troede egentlig, at vi var færdige nu, men gemalen kiggede på mig og spurgte ”har du helt glemt, at der også er ost?”. Og ja, det var jeg faktisk lige ved at glemme! Der gik heldigvis lidt tid, inden den blev serveret, så man kunne nå at samle appetit til den. Og så var osteserveringen ikke så stor – blot et enkelt stykke mild, salt ost med kiks, honning og druer til. Ikke helt så spændende som de øvrige retter, men den var ok.

Vi måtte levne lidt undervejs, så du skal være opmærksom på, at du skal have en ganske god appetit, hvis du skal spise helt op. Den sidste i selskabet kunne heller ikke spise hele sin æggekage, men her var tjeneren snarrådig og spurgte straks, om ikke vi ville have den med hjem? Så ville han lige finde en lille æske og pakke den ned. Det er et godt madspilds-initiativ (og desværre ikke noget, jeg plejer at støde på her i Danmark). Men det er også vanvittig god service – noget som vi i det hele taget oplevede under hele måltidet. Hjertevarm og munter tjener, der gik rundt og skabte god stemning ved bordene.

Vi fik gode, klassiske kroretter, der var indbydende anrettet. Hvis jeg skal gå i petitesser, så kunne sildeanretningen godt have fået et ekstra pift med for eksempel en lille klat grøntsagscreme eller lidt mayo rørt med krydderier. Øludvalget kunne også være mere spændende (og mere lokalt – det ville være oplagt med To Øl på menukortet), men det er småting i forhold til den gode oplevelse.

Jeg ender derfor på fem stjerner med pil op til Hørby Færgekro.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *