Zhiki Sushi – og Batman

Zhiki Sushi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeSushi er en dejlig spise, og jeg får det alt for sjældent, så da gemalen og jeg ville se The Dark Knight Rises i sidste uge, fandt jeg på at kombinere det med et besøg hos byens nyeste sushisted, Zhiki Sushi. Ok, det er en tilsnigelse at kalde restauranten det, for den lå egentlig på Ro’s Torvs food court (som nu kun består af Burger King – sørgeligt) og er blot flyttet hen ved siden af Café Vivaldi. Zhiki Sushi har i øvrigt tidligere været en del af en kæde og gik dengang under navnet Sachi Sushi, men valgte at gå solo for 1-2 år siden.

De nye lokaler var noget mere indbydende og hyggelige end det kantineprægede food court, så jeg forstår godt, at sushirestauranten er flyttet hertil. Vi besluttede os for at vælge en række forskellige retter på kortet, som vi kunne dele, og da det er mig, der er den proviantsansvarlige i hjemmet, så fik jeg det tillidsfulde job at udpege dagens menu. Ét valg var dog sikkert – vi skulle have en ebi crunch roll (dybstegte tigerrejer i panko, chilimay og sesamfrø, toppet med forårsløg), for den er vi begge ret pjattet med. Den var da også, som den skulle være – frisk, sprød og fed på samme tid.

Zhiki Sushi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeJeg havde sat mig for at undgå tun og ål denne gang. Det smager ellers godt, men begge fisk er på listen over udrydningstruede fiskearter, og så mente jeg, at det var på tide at tænke lidt ud af (sushi-) boksen og vælge andre typer.

Vi prøvede derfor disse rispapir-rolls med laks, salat, agurk, avokado og chilimayo. De smagte udmærket, men jeg syntes, at det blev en anelse for blødt, sødt og mildt – der manglede noget til at friske smagen lidt op, for avokadoen kom til at fylde for meget smagsmæssigt.

Zhiki Sushi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeTil gengæld overraskede disse veggierolls os.De hed veggie hot og bestod af salat, gulerødder, avokado, asparges, agurk og chilimayo. Fine, friske og velsmagende. Desværre var de rullet alt for løst, så flere af dem faldt fra hinanden, når de blev dyppet i soyaen.

Zhiki Sushi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeHer var vi ved at være mætte, men vi manglede lige at spise en yakitori-stick hver. Disse var svinekød og basilikum i teriyakisauce, og de smagte aldeles glimrende med den mørke, søde sauce og det fyldige svinekød. Fin afslutning på måltidet – omend knapt så sushiagtigt.

Der var et par smuttere undervejs, men generelt efterlod stedet et positivt indtryk, og jeg forudser, at vi ofte vil ende der fremover, når vi går i den lokale biograf.

… og apropos biograf… så gik vi som sagt ind og så den seneste Batmanfilm… og vi var ikke tilfredse… Den var godt nok proppet med gode skuespillere (Christian Bale, Gary Oldman, Michael Caine, Morgan Freeman osv.), men historien var ikke særlig god, der var alt for lidt Batman-action, og skurken var uinteressant og havde en sk*deirriterende stemme! Det er selvfølgelig svært at skulle konkurrere med Heath Ledgers geniale fortolkning af Jokeren, men come on – man kunne i det mindste forsøge…22 thoughts on “Zhiki Sushi – og Batman”

 • Enig angående Batman filmen….så den i dag og er godt nok også en anelse skuffet, men ja Heath Ledgers fortolkning af Jokeren er ikke nem at skulle følge efter.

  • Ja, den er simpelthen for lang tid om at komme i gang, og der er for megen stilstand i filmen i det hele taget.

 • Du kan da ikke remse filmens gode skuespillere op, og så glemme Joseph Gordon-Levitt! Nu ved jeg ikke hvordan han var i filmen, men han er dælme fin ellers.
  I fødselsdagsgave får min kæreste æren af mit selskab i biografen, og så skal vi ind og se den. Mest for hans skyld, må jeg indrømme, men jeg kan altid lide en tur i biografen. Er spændt på hvad jeg synes om filmen.

  • Haha, jeg tænkte nok, der ville komme en protest 😀
   Jamen han gør det også ganske fint – meget kær, loyal og oprigtig rolle.

   God tur i biffen!

 • Jeg synes, det er skønt at man kan få sushi med andet end fisk. Veggierolls med salat, gulerødder, avokado, asparges, agurk og chilimayo lyder meget lækkert! Også yakitori-stick’en!
  Det var synd, at filmen skuffede jer. Jeg skal se Susanne biers nye film i dag 🙂

  • De var overraskende lækre! Det tør jeg godt bestille en anden gang 😉

   Spændende – håber du får en god oplevelse 🙂

 • Nuj, det ser lækkert ud!! Nu får jeg jo IGEN lyst til sushi 😉

  Jeg skal først se Batman i morgen i biffen (det bliver den helt store tur med spisning og bio UDEN baby!), men er ked af at høre at den skuffede. Jeg var nu så generelt mere begejstret for 1’eren end 2’eren, men sådan er vi jo så forskellige 🙂

  • 1’eren er skam også god, meeen jeg er nok mest til 2’eren. Tror jeg. Måske jeg bare skal se de to film igen… hehehe 🙂

 • Det er rigtigt ærgerligt at food courts ikke er mere oppe i DK.
  Når man er ude i et center ender det jo normalt med laveste fællesnævner, frem for at kunne sidde og hygge med det man har lyst til hver især.
  Noget af det jeg er glad for i flere andre lande, er at de bruger det rigtigt meget (vi er nemlig aktive og derfor sjældent på finere spisesteder end at man godt kan tillade sig at have lidt natur på sig).

  • Ja, enig! Jeg synes også, at konceptet er godt – desværre kunne det ikke løbe rundt her i byen, så standene blev mere og mere underlødige, og det endte med, at kun Burger King var tilbage… (!)

   Udvalget er desværre ikke særlig godt i centret, hvilket er irriterende, da jeg gerne vil kunne træne i centret og derefter snuppe en hurtig omgang aftensmad, inden vi smutter i biografen.

 • Nej, der er heller ikke så meget der fanger mig i det center :$
  Men følger pænt med I om der er andre gode spisesteder i området via dig 😉

  • Jeg vil blankt indrømme, at jeg oftest spiser i Kbh, for der er ikke sååå forfærdelige mange spændende spisesteder her i nærheden. Men et par stykker er der da 🙂

 • Nananananananana nananananananana BATMAN!!!

  Ej den film er sååå god! Og det ser jeres sushi sgu også ud til at have været. Jeg ELSKER Sushi. Der er bare noget ved kombinationen tang, rå fisk og ris der på uforklarig vis smelter sammen til noget superlækkert istedet for det forventelige afskyelige gang snask. Mmm. Elsker især Sushi Lovers i Torvehallerne!

 • Jeg synes sørme du skal have lov til at introducere mine under-uddannede smagsløg for den sushi-biks. For jeg kunne faktisk godt se mit sushi-skeptiske sind spise den der menu! Og det er altså stort, når det kommer fra en sushi-skeptiker. Æh, måske nu med lidt mere “eks” over det. (sans tun og ål altså). 😉

 • Nu, mere end 2 år senere, er jeg nysgerrig om de stadigvæk er ok. Ender i Roskilde i morgen og mangler et sted med ok mad og uden trapper.. Midt på dagen, og gider ikke tjekke sushi hvis det er blevet ringe i mellemtiden

  • Jeg spiste der i sommers, og det var ganske godt. Det er nok pt. Roskildes bedste sushisted. Wabiwabi har skiftet ejere (og navn) flere gange i løbet af de seneste år, så jeg ved ikke, om de er lige så gode nu. Men det er i hvert fald de to sushisteder i Roskilde, som jeg foretrækker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *