Yans Wok, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen kinesiske restaurant, Yans Wok, besøgte vi allerede i slutningen af april – lige inden vi tog til New York – sammen med Onkel Rejsende Mac og hendes kæreste. Dengang nåede jeg ikke at fortælle om det, inden bloggen flød over med New York-indlæg, men nu er tiden kommet til en anmeldelse af den kinesiske restaurant, Yans Wok, der ligger i København.

Restauranten har flere menuer, som kræver, at minimum to personer ved samme bord bestiller den, så vi gik sammen to og to, da det var lidt forskelligt, hvad folk ville have. Jeg valgte en femretters-menu til 250 kr, hvilket viste sig at være en god idé.

Forretten hos Yans Wok bestod af sesamvendte rejetoasts, der blev serveret sammen med sursød-sauce. Sprød og rar og pænt syndig, men ikke desto mindre en glimrende start på måltidet.

Yans Wok, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDampede gyoza afløste de sprøde rejetoasts, og de bløde og lækre pakker blev serveret sammen med en sauce på risvin-eddike og krydret olie. Den syrlige og krydrede sauce passede godt sammen med de lidt søde og milde gyozas.

Yans Wok, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDe to hovedretter blev serveret samtidig. Jeg smagte først på svinekødet, der var vendt i sursød-sauce, og vanen tro var mine smagsløg glade, for jeg er generelt fan af sursød-sauce. Denne udgave var også lige efter bogen og hører til en af de bedste sursød-saucer, jeg har prøvet at få på en kinesisk restaurant.

Yans Wok, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnKylling med grøntsager og cashewnødder udgjorde aftenens anden hovedret, og selvom den ikke var helt på højde med den første hovedret, så var det et klogt valg at have en mere frisk og knapt så sød hovedret. Grøntsagerne var tilberedt lige tilpas, så de stadig var sprøde og værd at spise – noget som en del kinesiske restauranter (i Danmark) ser stort på.

Yans Wok, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnPortionerne er ikke ligefrem små på Yans Wok, så vi var ret mætte, da vi nåede til desserten. Den lød dog så interessant, at jeg blev nødt til at smage. Desserten bestod af kogte sorte klisterris, der blev serveret sammen med kokosmælk og is. Den smagte overraskende godt, selvom kombinationen var lidt spøjs, men jeg kunne desværre ikke spise op. Det kunne dog være sjovt at lave en lignende dessert på et tidspunkt.

Maden hos Yans Wok var meget tilfredsstillende – især til den pris – og det var dejligt at opleve en kinesisk restaurant, hvor maden ikke drukner i dårlige råvarer og hurtige løsninger. En ting jeg desværre har set for mange gange gennem årene, når jeg har spist på kinesiske restauranter i Danmark.

Servicen var ret… kinesisk… det vil sige bestemt og lettere irettesættende, men ellers korrekt. Vi smilede blot lidt af det, men jeg undrer mig fortsat over, hvorfor serviceniveauet generelt er lavere på de asiatiske restauranter, jeg har besøgt i Danmark. Måske har asiater bare generelt en anden indstilling til, hvordan en tjener skal være?

Men som sagt var maden lige efter bogen, så jeg kvitterer med fem stjerner til Yans Wok.