Yans Wok

Yans Wok, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen kinesiske restaurant, Yans Wok, besøgte vi allerede i slutningen af april – lige inden vi tog til New York – sammen med Onkel Rejsende Mac og hendes kæreste. Dengang nåede jeg ikke at fortælle om det, inden bloggen flød over med New York-indlæg, men nu er tiden kommet til en anmeldelse af den kinesiske restaurant, Yans Wok, der ligger i København.

Restauranten har flere menuer, som kræver, at minimum to personer ved samme bord bestiller den, så vi gik sammen to og to, da det var lidt forskelligt, hvad folk ville have. Jeg valgte en femretters-menu til 250 kr, hvilket viste sig at være en god idé.

Forretten hos Yans Wok bestod af sesamvendte rejetoasts, der blev serveret sammen med sursød-sauce. Sprød og rar og pænt syndig, men ikke desto mindre en glimrende start på måltidet.

Yans Wok, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDampede gyoza afløste de sprøde rejetoasts, og de bløde og lækre pakker blev serveret sammen med en sauce på risvin-eddike og krydret olie. Den syrlige og krydrede sauce passede godt sammen med de lidt søde og milde gyozas.

Yans Wok, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDe to hovedretter blev serveret samtidig. Jeg smagte først på svinekødet, der var vendt i sursød-sauce, og vanen tro var mine smagsløg glade, for jeg er generelt fan af sursød-sauce. Denne udgave var også lige efter bogen og hører til en af de bedste sursød-saucer, jeg har prøvet at få på en kinesisk restaurant.

Yans Wok, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnKylling med grøntsager og cashewnødder udgjorde aftenens anden hovedret, og selvom den ikke var helt på højde med den første hovedret, så var det et klogt valg at have en mere frisk og knapt så sød hovedret. Grøntsagerne var tilberedt lige tilpas, så de stadig var sprøde og værd at spise – noget som en del kinesiske restauranter (i Danmark) ser stort på.

Yans Wok, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnPortionerne er ikke ligefrem små på Yans Wok, så vi var ret mætte, da vi nåede til desserten. Den lød dog så interessant, at jeg blev nødt til at smage. Desserten bestod af kogte sorte klisterris, der blev serveret sammen med kokosmælk og is. Den smagte overraskende godt, selvom kombinationen var lidt spøjs, men jeg kunne desværre ikke spise op. Det kunne dog være sjovt at lave en lignende dessert på et tidspunkt.

Maden hos Yans Wok var meget tilfredsstillende – især til den pris – og det var dejligt at opleve en kinesisk restaurant, hvor maden ikke drukner i dårlige råvarer og hurtige løsninger. En ting jeg desværre har set for mange gange gennem årene, når jeg har spist på kinesiske restauranter i Danmark.

Servicen var ret… kinesisk… det vil sige bestemt og lettere irettesættende, men ellers korrekt. Vi smilede blot lidt af det, men jeg undrer mig fortsat over, hvorfor serviceniveauet generelt er lavere på de asiatiske restauranter, jeg har besøgt i Danmark. Måske har asiater bare generelt en anden indstilling til, hvordan en tjener skal være?

Men som sagt var maden lige efter bogen, så jeg kvitterer med fem stjerner til Yans Wok.

18 thoughts on “Yans Wok

  1. Er SÅ glad for at du også er begejstret for stedet. Spiste der for et par år siden til et blogtræf og blev selv meget glædeligt overrasket.

    Fik også den spøjse dessert – men så vid jeg husker var det heller ikke den store sult der plagede mig på det tidspunkt 😉

    • Det er skønt endelig at finde et ordentligt kinesisk spisested – det har jeg savnet i mange år. Synes de fleste steder ikke har hjertet med, og derfor bliver det til en omgang tarvelig turistmad. Men Yans Wok var en positiv oplevelse, så der kommer jeg gerne igen 🙂

  2. Nu har jeg aldrig været i Kina, men jeg har en veninde hvis forældre kom fra Vietnam som bådflygtninge og de havde i mange år en grillbiks i Fredericia, og der var servicen altså heller ikke som vi er vant til den andre steder fra, og min veninde fortalte mig, at sådan er det vietnamesiske folkefærd, at service ikke altid er med et smil på læben eller høflighed som vi forventer… Det er lidt spøjst, for min asiatiske biks, hvor jeg har handlet i mange år, og handler stort set alt, det er også ejet af vietnamesere, og I alle de år, har jeg aldrig kunne vriste et smil ud af kvinden, selvom jeg skruer charmen helt op med søde smil og komplimenter 😉

    Nå – nok ævl fra mig, maden ser alt for lækker ud, og det må jeg lige skrive mig bag øret til næste gang jeg er i Kbh 🙂

    – Maj 😀

    • Ja, det er spøjst! Nu er de forskellige asiatiske lade selvfølgelig også temmelig forskellige, men det overrasker mig bare, når jeg sammenligner det med mine oplevelser i Japan, hvor jeg fik den bedste service EVER! Dog ikke nødvendigvis på restauranterne, men alligevel… 🙂

  3. Havde helt glemt Yans Wok, det plejer at være godt, bortset fra jwg aldrig har været begejstret for den der dessert. Men hvis jeg husker rigtigt så har de friture stegte bananer på menuen og det kan vi godt li.

  4. Kære Piske
    Fantastisk at læse om. Det er et af de steder, jeg længe har ønsket at besøge, at jeg har hørt, at kokke gerne kommer der. Desværre er det altid lige om søndagen, hvor de har lukket, at jeg kommer i tanke om, at jeg gerne vil spise der. Nu mindede du mig lige om det 🙂 Desserten lyder vildt lækker i mine ører, men nu er jeg jo også halv asiat og vant til risdesserter. De er pænt tunge, men super lækre.
    Kh Nadia

    • Ja, det er faktisk interessant at se, hvordan asiater bruger ris i desserter. Bortset fra risalamande er det jo sjældent, man ellers støder på det her i Danmark 🙂

  5. jeg har adskillige gange med fornøjelse spist på Yans Wok mens jeg boede på Frederiksberg. Kunne også nemt finde på at komme på besøg der igen helt fra Samsø:-)

  6. Nadia: Åbningstider: Mandag lukket, Tir – Søn kl. 17 – 22 – Køkkenet lukker kl. 21.30
    Måske de har ændret tiderne??

    Nå, hvor er jeg glad for at se et indlæg om en god kinesisk..

    Jeg GIDER ikke kinesiske steder, for er træt af deres utroligt fede og kedelige mad.
    Må dog indrømme at da jeg var i Kina fik jeg virkelig madlede og McD var fristende (at jeg så lå syg samtidig gjorde det ikke bedre).

    Denne kommer i hvertfald på min “skal prøves” liste, for billederne ser lækre ud, og ser samtidig ud til at være rimeligt trappeløs 🙂

    • Jeg har det lidt på samme måde – efter en del halv- eller helkedelige oplevelser på kinesiske restauranter så var denne en dejlig og positiv overraskelse.

  7. Det lyder virkelig lækkert og skal bestemt prøves. Min erfaring er præsis som din, og at servicen er bestemt og lettere irettesættende på asiatiske restauranter 😉

    • Hehe, jeg er glad for, at det ikke kun er mig, der oplever det – så tager jeg det ikke personligt 😀

  8. Det lyder lækkert 🙂 Har i flere år haft planer om at besøge den – det er bare aldrig blevet til noget…
    Har du prøvet Tea Restaurant i Helgolandsgade? De har også lækkert kinesisk mad – langt fra “buffet-standarder” 🙂

    • Ja, den er god! Det er desværre en del år siden, jeg har spist der, men vi har et Smartbox-gavekort, som blandt andet omfatter Tea Restaurant, og der har jeg tænkt på, om det er der, vi ender med at spise, når vi skal bruge det 🙂

  9. det var da lidt af en anbefaling. Jeg stoppede med at spise kinesisk i Danmark for flere år siden. Standarden er simpelhen for lav i København, men jeg må da vist revidere den opfattelse og smutte forbi Fr.berg. Tak for tippet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *