Whiskysmagning

Jeg var til whiskysmagning med arbejdet i går, og det var en interessant oplevelse. Jeg ved ikke noget som helst om whisky, så jeg mente, det var en god lejlighed til at lære lidt mere om det, og jeg følte mig da noget som en novice, da de andre begyndte at tale om whiskymærker og lagringsmetoder!

Vi startede med at få et par kander specialøl på bordet, så vi havde lidt at nippe til, mens vi spiste den tallerken med ost og pølse, som arrangørerne serverede. Især pølsen med valnødder var god, mens jeg til gengæld ikke var så gode venner med den hvide, bløde ost med peberkorn på. Det er ellers sjældent, at jeg levner ost. Jeg var ikke så sulten på det tidspunkt, da jeg havde fået stor frokost, så jeg blev temmelig mæt, men det var også godt at have lidt at stå imod med, for vi skulle trods alt smage os igennem otte forskellige slags whisky!

Og til dem, der allerede nu bliver bekymret – nej, jeg drak ikke alle opskænkninger! Flere af dem blev der kun nippet lidt til, og dem jeg mindst kunne lide blev givet videre.

Jeg må konkludere, at whisky-fanatiker bliver jeg nok ikke, men det var spændende at prøve, og der var et par stykker, som jeg godt kan nippe til en anden gang. Jeg syntes ikke, at de røgede udgaver af whisky var værre end de andre (det blev ellers diskuteret en del).
Bjergtrolden, hvor arrangementet blev holdt, er især kendt for deres øl, men de har også et stort udvalg af spiritus og delikatesser i det hele taget. Jeg sluttede derfor af med at købe et par sjove ciders samt to bittesmå stykker Santander chokolade med. Min ene kollega gav mig et stykke af sidstnævnte, og det smagte meget lækkert, mens min anden kollega købte et par jordbærtrøfler og gav mig den ene – mmmm!

11 thoughts on “Whiskysmagning

  1. Det lyder som en super god oplevelse- især den del med chokolade, hehe:)
    Jeg kan ikke li whisky, det er for stærkt til mig..
    Cognac derimod kan jeg godt li at nippe lidt til og en baileys er helt sikkert det fortrukne hvis jeg skal have en lille en:)

  2. Det lyder som en spændende oplevelse – jeg var slet ikke klar over, at whisky er mange ting. Og selv om det ikke bliver ens yndlingsdrink er det sjovt at kende til de mange varianter. Whisky er heller ikke noget for mig – jeg er mere til en god rødvin.

    Er det en jordbærtrøffel, du holder på det ene billede?

  3. Uhm, den jordbærtrøffel ser lækker ud! 🙂
    I dag drikker jeg meget sjældent alkohol, det bliver kun til et enkelt glas Asti til specielle anledninger, men jeg heller aldrig været så god til whiskey. Men jeg synes at det ser godt ud når det hældes op i glas, så gyldent og velduftende…….

    Mange hilsner
    Birthe

  4. MissMuffin – jeg må indrømme, at jeg ikke plejer at drikke spiritus rent. En enkelt Bailey's kan være ok, men ellers bruger jeg mest spiritus i madlavning – og dernæst i cocktails 🙂

    Jeg har dog på fornemmelsen, at jeg er mere til cognac end whisky…

  5. Madame – det var også utrolig sjovt at høre de andre nørde whiskyfacts (og jeg betragter ellers mig selv som ret nørdet på en del punkter, men ikke i dette tilfælde! :-D).

    Ja, det er det! Den ser ret imponerende ud på billedet, men jeg har altså forholdsvis små hænder, så den er IKKE på størrelse med en romkugle 😛
    Men lækker – det var den!

  6. Linebine – jeg kan se, at stedet har en del smagninger på andre ting, så jeg overvejer, om ikke det kunne være sjovt at tage forbi et lignende arrangement en anden gang. Jeg synes, det er fedt at prøve nye ting, og så er det her et godt sted at starte, for de ved ret meget om tingene og har mange kvalitetsvarer 🙂

  7. NYBH – hehe, der var faktisk en af mine kolleger, som ikke kan lide whisky og derfor ikke var med, der i dag spurgte, om ikke der kunne arrangeres en champagne-smagning! Det tror jeg også kunne være sjovt 🙂

    Trøflerne havde de pt. i tre varianter, men om ikke så længe får de et stort udvalg! Så må jeg nok hellere smutte forbi for at prøve nogle stykker – altså udelukkende for at kunne skrive om det her på bloggen! Ren pligtsmagning… 😀

  8. Hej Tankehal!
    I følge mine whiskykender-kolleger var det også et godt arrangement 🙂

    En af dem sagde bagefter, at smagsprøverne godt nok ikke var så dyre (den dyreste kostede kun knapt 900… det er altså mange penge i min verden! :-O), men der var en del forskel på dem – i hvert fald nok til at en nybegynder som jeg kunne smage det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *