Whiskysmagning på The Union

I tirsdags var jeg – og en række andre bloggere – på besøg på The Union for at deltage i en workshop arrangeret af Ballantine’s. Whiskyproducenten har netop lanceret Ballantine’s Christmas Reserve – en whisky, der smager af jul med fine noter af rosiner og appelsiner.

Vi nød en lækker velkomstdrink, mens bartenderen Geoffrey og whiskyeksperten Peter gennemgik eftermiddagens program, og derefter blev vi opdelt i to hold, som skulle på hver sin workshop.

Mit hold startede med at lave drinks – selvfølgelig med Ballantine’s Christmas Reserve – og første drink var denne smukke mørkeorange sag – The Clementine Bauble. Geoffrey var god til at forklare undervejs, og jeg fandt for eksempel ud af, at man skal bruge rigelig – som i riiiiiigelig – med is, når du skal shake en cocktail. Ikke noget med blot at bruge et par enkelte isterninger, nej shakeren skal fyldes helt med is.

Jeg fik selv mulighed for at lave en Golden Saffron Martini – og øh, der var ‘nogen’, der fik drukket af mit glas, inden jeg fik taget et billede… Men en herlig sag med blandt andet hasselnøddelikør og piskefløde.

Som afrunding på cocktaildelen fik vi en specialitet fra baren, nemlig en Pinky. Når man smager sådan en cocktail, så forstår jeg pludselig, hvorfor folk går på cocktailbarer. Hold op hvor var den god! Sådan en må jeg lave igen på et tidspunkt… eller måske twiste den lidt, så den kan passe til månedens benspænd

Anden del af workshoppen foregik på førstesalen, hvor Peter Kjær fortalte os om den skotske whiskyproduktion, hvilket selvfølgelig også blev suppleret af en smagning – i dette tilfælde de fire Ballantine’s whiskyer, som kan købes på det danske marked.

Den almindelige Ballantine’s – Ballantine’s Finest – sagde mig ikke så meget. Den er lidt for skarp og bitter i smagen. Den 12-årige var til gengæld langt mere behagelig og rund. Stadigvæk en lidt ung whisky, men absolut lettere at gå til.

Den 17-årige whisky var dog nok min favorit. En gylden og nuanceret whisky med sødme og en anelse røg, uden at den dog blev tung og røget som en maltwhisky. Og så var der selvfølgelig også Ballantine’s Christmas Reserve, der skilte sig ud ved at have et fint strejf af julesmag (i form af rosiner og appelsiner) og samtidig en ganske behagelig sødme, der gør den let at nippe til i ren udgave.

Som afslutning smagte vi en række kanapeer – selvfølgelig også tilsat whisky, og derefter var det tid til at mingle lidt, inden turen gik hjemad – med en flaske whisky og andet godt under armen. Mon ikke jeg får tid til at mikse et par cocktails i løbet af december?

7 thoughts on “Whiskysmagning på The Union

  1. Det lyder som et rigtig spændende arrangement! Og slet ikke så tosset at få en flaske whisky med hjem 🙂 Jeg har ikke smagt whisky, siden jeg var helt ung og en aften fik alt for meget 😉

    • Det var kærlighed ved første dråbe, da jeg smagte den Pinky 😀
      Og tak for sidst – hyggeligt at sludre med dig 🙂

    • Det var også et godt arrangement, og jeg fik da lyst til at blive bedre til at gå på cocktailbar – noget jeg tit har tænkt på men ikke rigtig gjort noget ved 😉

  2. Pingback: Juletærte med Ballantines Christmas Reserve og oceaner af tørret frugt | Becauseitmatters

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *